Nytt liftkort med över 100 skidorter i Europa
Kasst montage med foto från NASA

Nytt liftkort med över 100 skidorter i Europa

"Världens största liftkort" är ett helt nytt liftkort som börjar säljas idag, men floppen verkar vara ett faktum. Hur många av skidorterna känner du igen?

Idag söndag startar försäljningen av det nya liftkortet Snowpass som påstår sig vara "världens största liftkort". Men det är lite av en flopp såhär långt eftersom den aggressiva marknadsföringen inte riktigt lever upp till förväntningarna.

När liftkortet lanserades för någon månad sedan var det fortfarande hemligt vilka de över 100 utlovade skidorterna skulle vara men det uppmuntrades att signa upp sig för att förboka ett Snowpass Card till reducerat pris. De 50 000 första att köpa det nya liftkortet ska få det för 395 euro, och det ordinarie priset därefter är 895 €.

Liftkortet gäller för 10 dagar per skidort från den 1 november 2019 till och med den 25 april 2020.

Den 8 maj lanserades skidorterna som ingår i kortet och det blev en stor besvikelse för alla som hoppats på en europeisk variant av de nordamerikanska multikorten Epicpass, Mountain Collective och Ikon Pass. Bland de över 100 skidorterna är det extremt få vars namn klingar bekant. Även om det finns många gömda pärlor i listan så är det främst många små skitorter som du antagligen inte kommer att boka en skidresa för att besöka.

Om du däremot ska ut på husbilssemester och vill upptäcka nya lite mindre orter och hålla dig undan liftköer och större skidorter så är det här erbjudandet kanske något för dig.

Enligt Snowpass själva har 46 298 personer förbokat kortet, men eftersom det inte fanns något köpkrav för att signa upp sig för dealen på 395 € så är frågan hur många som faktiskt kommer att slå till nu när skidorterna är släppta.

Några orter är fortfarande hemliga av någon anledning, men det lär nog inte innebära några större förändringar i hur attraktivt kortet blir.

Skidorterna är utspridda över nio länder i centrala Europa: Schweiz, Österrike, Frankrike, Italien, Tyskland, Polen, Spanien, Portugal och Slovenien.

Skidorter som ingår i Snowpass Card

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!