5fd9192de15ad

Artiklar

Hedvig Wessels säsong på världstouren

Den norska landslagsåkaren fick ett wildcard in på Freeride World Tour denna säsong och rörde om i grytan rejält direkt från start.

Text: Gabriella Edebo • 2019-05-14 Uppdaterad 2019-05-14

Att göra bra ifrån sig som rookie i friåkningssammanhang är inget som hör till vanligheterna, men det var inget som Hedvig Wessel tog hänsyn till när hon fick chansen att ställa upp på Freeride World Tour denna säsong.

Hedvig Wessels säsong på världstouren
Hedvig rekar inför finalen i Verbier.

Redan innan säsongen ens hade börjat gjorde hon det tydligt att hennes mål var att vinna hela touren och pusha sig att göra backflip på i princip varje tävling. Resultatet blev en vinst efter ett överlägset åk i Fieberbrunn och att hon bevisat att hon verkligen platsar bland världens bästa friåkare. Dessutom har hon varit en av de som pushar nivån i damernas skidklass på framförallt trickfronten.

Men säsongen har varit en bergochdalbana i sig, och i det senaste avsnittet av webbserien Hedvig’s way visar hon på ett ärligt och öppet sätt på både framgång och motgång under säsongen.


Text: Gabriella Edebo • 2019-05-14
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen