Mästerkocken i Engelberg
Lindor Wink på väg till jobbet. Foto: Elias Lundh.

Mästerkocken i Engelberg

Ta nivån på både åkning och kulinarisk upplevelse till nya höjder med en landslagskock i det nyrenoverade köket hos Hotel Hoheneck i Engelberg.

Foto: Per-Erik Berglund / Svenska Juniorkocklandslaget

Lindor Wink har varit med i juniorkocklandslaget och jobbat på flera flådiga krogar världen över, men de senaste åren har han haft Engelberg som bas. Tidigare höll han till på Ski Lodge Engelberg men med start nu i vintras bossar 29-åringen i det nyrenoverade köket på hotell Hoheneck istället.

Hohenecks nya kulinära inriktning är rustik mat för skidåkare med en tvårätters meny varje kväll i restaurangen Saalen eller a la carte i hotellets lounge bar. Allt planerat in i minsta detalj av den före detta raceåkaren från Åre som trillade in i Engelberg och upptäckte att det där med puder och offpist var rätt trevligt. Så Lindor blev kvar och åker skidor i princip varje dag innan han ställer sig i köket med målet att servera hungriga skidåkare med riktigt bra käk. 

Restaurang Saalen på Hotel Hoheneck.

Under sommarhalvåret agerar han coach för det svenska juniorkocklandslaget som ska drillas för att vinna OS-guld nästa vinter. 

På menyn under säsongen hittar du allt från små tilltugg som går fint till barens störta utbud av kylda och lagrade drycker till mackor med vietnamesiska influenser till riktigt bra burgare. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!