Foto: Stolt of Sweden

Artiklar

Bootskis – åk skidor på pjäxorna

Ett svenskt företag håller på att lansera den "nya" och "revolutionerande" produkten Bootski - en pytteliten skida som fästs under pjäxorna för åkning utför.

Text: Gabriella Edebo • 2019-07-04 Uppdaterad 2019-07-04

Stolt of Sweden kallar sig företaget som startat en crowdfundingkampanj för att börja tillverka den lite udda produkten ”Bootski”.

Produkten är en liten skida som liknar ett par blades i miniatyr, som fästs med byglar direkt under dina vanliga pjäxor.

De beskriver sin produkt som ”a unique alpine ski design made for leisure, practice & training. BootSki means freedom, simplicity and quality!”. Enligt företaget själva ska det vara frågan om en helt ny och revolutionerande teknik som de även skickat in en patentansökan för. Frågan är dock om den ansökan kommer att beviljas eftersom flera snarlika produkter funnits på marknaden i flera år, exempelvis Sleddogs och Snowfeet.

Bootskis - åk skidor på pjäxorna
Foto: Stolt of Sweden
Bootskis - åk skidor på pjäxorna
Foto: Stolt of Sweden

De primära fördelarna med att åka skidor utan skidor ska vara att dina lagg går ner i ryggan utan problem och att du därför slipper hålla på att bära runt på tung utrustning, köpa en dyr takbox eller betala extra för skidbagage på flyget.

Tydligen ska Skiboots även fungera överlägset i skogen eftersom risken att skidorna fastnar i träd och grenar minimeras. Riksen för att övriga kroppsdelar slår i och fastnar i träd ansvarar företaget inte för.

Bootskis - åk skidor på pjäxorna
Foto: Stolt of Sweden

Just nu pågår crowdfundingkampanjen via hemsidan Indiegogo och i skrivande stund har de samlat in lite drygt 2 700 Euro från 20 personer. Målet är satt till att komma upp till 40 000 Euro, alltså mer än 400 000 svenska riksdaler.

Om du vill ha ett par Bootskis kan du bidra till kampanjen genom att förbeställa ett par för 130 Euro. Förhoppningen är att de första paren kommer att levereras redan i december. Läs mer och beställ här.

Bootski är tillverkad i glasfiberförstärkt nylonplast och finns i fyra olika storlekar för att passa allt från pjäxor med ett sulmått på 230 millimeter upp till 345 millimeter.

Bootskis - åk skidor på pjäxorna
Foto: Stolt of Sweden

Så fungerar Bootski:

Se mer om historien bakom produkten (och namnet) som berättas av grundarna Oskar och Tobias från Ulricehamn.

Fakta

Produkt Bootski
Tillverkare Stolt of Sweden

Länkar
Hemsida
Crowdfundingkampanj
Instagram
Facebook

Skidsnack – månadens skidnyheter i juni


Skidkultur och OS-feber i Kina


Premiär för världscupen i grässlalom


Text: Gabriella Edebo • 2019-07-04
ArtiklarPrylar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen