Foto: Freeride World Tour / Mia Knoll

Artiklar

Skidsnack – månadens skidnyheter i juli

Mitt i all svettig rekordvärme levererar månadens skidindustrisammanfatting svalkande nyheter om monoskins comebacktrend, Jackie Paasos uppskjutna pension, månadens bästa skämt und so weiter.

Text: Gabriella Edebo • 2019-07-28 Uppdaterad 2019-07-28

Jackie Paaso fortsätter på FWT

Svensk-amerikanska Årebon Jackie Paaso hade egentligen tänkt att 2019 skulle bli den sista vintern på Freeride World Tour, men nu har hon bestämt sig för att köra vidare med tävlandet även i vinter ändå. Gnistan och motivationen att fortsätta finns kvar så vi ser fram emot ännu en FWT-säsong med Jackie på startlistan.

Skicka in din film

Missa inte att skicka in ditt bidrag till höstens filmfestivaler för att få chansen att vara en del av höstmörkrets mest peppfyllda tillställningar. Untracked Film Tour kommer tillbaka i höst och kommer att besöka totalt 10 orter landet runt med start i slutet av oktober, och även Shades of Winter Filmfest arrangerad av österrikiska Sandra Lahnsteiner och MM Rapaport Hargin Foundation till Oslo den 20 november och Stockholm den 21 november.
Läs mer och skicka in ditt filmbidrag här.

Dags att skicka in ditt bidrag till höstens filmfestivaler

Höstens första trailer

Motsvarigheten till ett vårtecken när det kommer till skidpepp är såklart när trailers för höstens nya skidfilmer börjar översvämma det globala nätverket. Först ut för i år att presentera sin nya filmskapelse är skidföretaget Faction som teamat upp tillsammans med Red Bull Media House för sin andra långfilm kallad The Collective.
Läs mer om filmen här.

Jobba för Freeride World Tour

Världstouren i friåkning har för tillfället ett gäng betalda praktikplatser att söka inför kommande vinter. Alla jobben kräver att du är flytande i tal och text på engelska och vissa av dem även franska, och du kommer att vara baserad i Lausanne samt resa mycket för de olika stoppen på touren. Var även förberedd på att det är högt tempo i det schweiziska FWT-företaget om du känner dig manad att söka.

Du hittar alla jobb på FWT här och de olika positionerna är
Content Production Coordinator Internship
Social Media Coordinator Internship
Freeride World Qualifier Coordinator Internshipf
FWQ & FJT Communication Coordinator Internship

Skidsnack - månadens skidnyheter i juli
Foto: Freeride World Tour

Världens bästa känsla

Skidproffset Marcus Caston, känd från bland annat Return of the Turn-filmerna, anordnar på sommaren camps för barn och ungdomar uppe på vulkanen Mount Hood i Oregon. En av campdeltagarna var 11-åriga Ava som efter många försök tillslut satte sin första 360. Se filmen för en reaktion i världsklass.

Fler tyskar till Åre

Flygbolaget Easyjet öppnar en ny direktlinje mellan Berlin och Jämtland med premiär den 15 december. Den nya direktlinjen avgår från Berlin-Tegel till Åre Östersunds flygplats varje söndag under vintersäsongen. Easyjet flyger sedan tidigare till Jämtland från London, Köpenhamn och Bristol.

Monoskin gör comeback

Till och med Glen Plake har letat fram sin gamla monoski och firade USAs nationaldag med fötterna ihop när Mammoth Mountain öppnade för 4th of July-åkning.

Copenhill öppnar 4 oktober

Efter lång väntan på besked om när den nya plastbacken ovanpå ett värmeverk i Köpenhamn ska öppna är ett premiärdatum tillslut satt. Den fjärde oktober nu i höst öppnar de för allmänheten men om du är riktigt på hugget så kan du boka din plats redan nu. Jesper Tjäder har redan varit där och testat.

Veckans skämt

Tidigare i veckan kom nyheten om att Vail Resorts köpt upp ytterligare 17 skidorter i Nordamerika och därmed utökar sitt imperium och antalet destinationer som ingår på deras Epic Pass. Actionsportsajten Teton Gravity Research rapporterade kort därefter om att det fiktiva skidbolaget Epic Resorts köpt upp världens högsta berg och inför kommande vinter inkluderar Everest i sitt liftkort.
Läs hela artikeln här.

Skidsnack - månadens skidnyheter i juli
Foto: Teton Gravity Research
Skidsnack - månadens skidnyheter i juli

Veckans citat

När vi på samma tema som ovan frågade på Åka Skidors instagram stories “Vad tycker du, är det “epic” eller inte med gigantiska skidortsbolag” var ovan till höger det klockrenaste svaret på länge.

Sommarens vattenhål för skidåkare

Har skidpeppet börjat komma krypande ännu i sommarhettan? När det kniper hittar du en samling av gratis skidfilmer av olika längd att se på nätet här.

Sommarens vattenhål med skidfilmer

Film: Candide surfar på skidor

En av världens bästa skidåkare hittar sina egna sätt att svalka sig i sommarvärmen och visar att han kan åka på precis vilket underlag som helst. Se filmen och läs mer om hur det gick till här.

Skidsnack – månadens skidnyheter i juni


Sommarens vattenhål med skidfilmer


Forntidens pistmaskin – the Bradley Packer-Grader


Text: Gabriella Edebo • 2019-07-28
ArtiklarNyheterJackie PaasoKöpenhamnskidsnackVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top