Köp en egen svensk skidanläggning
Foto: Tjamstanbackarna / dynamedia.se

Köp en egen svensk skidanläggning

Nu har du chansen att köpa din alldeles egna skidanläggning i Västerbottens inland. Tjamstans alpina anläggning med tillhörande hotell och camping är till salu.

Tjamstanbackarna ligger cirka åtta mil från Lycksele och tolv mil från Skellefteå, mitt i samhället Malå i Västerbotten och är en av länets mest besökta skidanläggningar.

Foto från annonsen hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Skidanläggningen med sina sju nedfarter, offpistområde och fyra liftar plus ett åkband samt den tillförande husvagnscampingen har tidigare drivits av Malå kommun. Hotellet har arrenderats av ett separat bolag som tagit hand om driften av Malå Hotell samt 15 stugor.

Men nu är allt till salu och finns uppe som en annons på en mäklares hemsida. Något utropspris finns inte, men taxeringsvärdet är beräknat till 3,9 miljoner kronor. Anbud ska vara mäklaren tillhanda senast den sista augusti.

Hotellet med tillhörande 15 stugor. Foto: Malå Hotell

Skidåkningen i Tjamstan beskrivs som passande för hela familjen med stor variation på nedfarternas svårighetsgrad med allt från en grön barnvänlig backe mot väster till brantare och svårare avsnitt med svart märkning. Backarna är även belysta och det ska finnas befintliga system för snökanoner.

I anläggningens mest centrala byggnad Laven, som är en gammal renoverad gruvlave (överbyggnad till ett gruvschakt), finns liftstation, skiduthyrning och värmestuga. Det finns även längdskidspår i direkt anslutning till skidanläggningen. Siffror från vintern 2017 visar att antalet skiddagar då uppgick till 50 000.

Foto från annonsen hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Foto från annonsen hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Campinganläggningen består av 193 husvagnsplatser som ofta är uppbokade, samt tre servicebyggnader, vandrarhem med 24 bäddar och gemensamt kök, plus stugor med totalt 28 bäddar för uthyrning.

Foto från annonsen hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!