Maggie Voisin, en av de nya teamåkarna för Spyder Freeski

Artiklar

Skidsnack – månadens skidnyheter i Augusti

Här är sommarens sista månadssammanfattning av nyheter innan skidsnack återgår till sin ordinarie veckofrekvens.

Text: Gabriella Edebo • 2019-08-25 Uppdaterad 2019-08-25

Trailersäsong

Höst betyder skidfilm så slutet av sommaren betyder trailers för kommande skidfilmer. Vi har samlat alla i en lista som fylls på successivt allt eftersom nya teasers dyker upp. Du hittar den här.

Skidsnack - månadens skidnyheter i Augusti

LSM på DVD-cover

Skidfilmsbolaget Level 1 gör sin 20 och sista film som de kallar Romance och kommer på duken i höst. På filmens omslag hittar vi ingen mindre än svenska Lucas Stål Madison, fotad i luften av Martin Axéll.

Skidpoddar

Husky Podcast har under sommaren släppt två avsnitt med svenska skidåkare som gäster. Du hittar intervjuerna med ovan nämnda The Bunch-åkaren Lucas Stål Madison och Salomon-åkaren Lovisa Rosengren där du vanligtvis lyssnar på roddar, som exempelvis Acast eller Spotify.

Köp en skidanläggning eller Hotell

Just nu är både Tjamstans skidanläggnin och Wärdshuset i Hemavan, båda i Västerbotten, uppe till försäljning. Skidanläggningen kan du läsa mer om här, och Hemavans nyrenoverade Wärdshus med tillhörande hotellrum hittar du all information om hos mäklaren här.

Köp en egen svensk skidanläggning

Skidsnack - månadens skidnyheter i Augusti
Hemavans Wärdshus. Foto: Mäklarhuset

En gammal goding från Kaj

Det legendariska klippet på Kaj ”The Flying Squirrel” Zackrisson när han på något mirakulöst sätt lyckas rädda sig från en redig krasch har på nytt dykt upp i flöden på sociala medier. Klippet kommer från inspelningarna av filmen Claim från Matchstick Productions 2008

På tal om Matchstick Productions

Artikeln vi skrev om MSPs nysläppta trailer inför sin kommande film ”Return to Send’r” väckte många känslor och ordentlig debatt. Anledningen var det något märkliga valet att efter förra årets film där MSP tryckte hårt på att ha gjort världens första jämställda skidfilm nu gjort totala motsatsen och filmat med enbart 11 killar till årets film. Ingen större grej egentligen i skidvärlden, som har lite kvar att jobba med på jämställdhetsfronten, om det inte vore för skrytet förra året. Läs hela artikeln här.

Från hälften tjejer till noll i årets skidfilm

Sabotage av gondol i Kanada

Den 10 augusti tidigt på morgonen upptäcktes det att kabeln till den populära gondolliften Sea to Sky i Squamish, British Columbia i Kanada gått av. Vid närmare undersökning av polisen upptäckte man att det rör sig om sabotage och att kabeln ska ha kapats med flit. En utredning om brott pågår. Gondolen är totalförstörd och beräknas vara lagad först till våren.

Skidsnack - månadens skidnyheter i Augusti
Foto: Squamish Police / RCMP

Mästarnas mästare

Är nästa vinnare av SVTs program Mästarnas Mästare en skidåkare? I kommande säsong är i alla fall hela två av de 10 deltagarna skidåkare genom Frida Hansdotter och Henrik Windstedt. Programmet sänds på SVT under våren 2020.

Skidsnack - månadens skidnyheter i Augusti

Spyder satsar på freeski

Det amerikanska märket Spyder har mest associerats med lyx, tajta och färggranna jackor och snobbig attityd, men nu har de dragit igång en satsning på freeski. Med hjälp av ett väldigt stackat team som annonserades i veckan med bland annat Bobby Brown, Giulia Tanno, Chris Davenport, Maggie Voisin och Lorraine Huber hoppas de nå ut till en ny och hippare målgrupp. Frågan är om den tänkta målgruppen kommer att nappa på märkets helomvändning, trots de förmodade välbetalda teamåkarnas närvaro.

Skidsnack - månadens skidnyheter i Augusti

Trailer-tablå: höstens skidfilmer 2019


Flera skadade efter sittliftshaveri i Georgien


Skidsnack – månadens skidnyheter i juli


Text: Gabriella Edebo • 2019-08-25
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen