Foto & åkare: Ted Ligety

Artiklar

Skidsnack #35: Veckans nyheter i skidvärlden

Skidsnack med veckorytm är tillbaka och inleder med dubbla silver på X-Games inomhus i Norge, elskotrar och datumsläpp.

Text: Gabriella Edebo • 2019-09-01 Uppdaterad 2019-09-01

Dubbla silver på X-Games 

Nu i helgen gjorde norrmännen hål i taket på en arena i Oslo och byggde ett stort hopp för att inleda säsongen med en Big Air-tävling. Flera svenskar var på plats och det blev hela två silver, ordnat av Sven Thorgren på snowboard och Henrik Harlaut som precis börjat åka skidor igen efter en knäoperation. 

Alla medaljåk ser du genom att klicka på länkarna nedan:

Mens Ski Big Air Podium Runs (Henrik Harlaut från 2:46) 
Sven Thorgren från 3:19) 

Datum för höstens filmturné

Vi kan stolt meddela att Untracked Film Tour kommer tillbaka igen i höst och denna gång besöker hela 10 orter land och rike runt. Den 14 september släpps biljetterna och inom kort kommer de filmer som visas att presenteras. Läs mer här

Untracked Film Tour 2019: 

Stockholm 24 & 25 oktober
Lund 4 november
Göteborg 6 november
Gävle 13 november
Umeå 15 november
Luleå 20 november
Funäsfjällen 23 november
+ Skidtestarhelgerna i Vemdalen, Sälen & Åre

Alla datum för Untracked Film Tour 2019

Åka Everest

Minns ni polacken som för ett år sedan blev först med att åka skidor hela vägen från toppen av världens näst högsta berg K2? Nu är Andrzej Bargiel tillbaka i Himalaya för en ny expedition, och denna gång är det åk från toppen av Everest det är frågan om, utan att ta av sig skidorna på vägen ner och utan att andas syrgas. Läs mer här.

Ny SOS App 

SOS Alarm har precis lanserat en ny app där du kan ringa 112 och skicka med din exakta positionering, få information om händelser i din närhet, få så kallade VMAs (Viktigt meddelande till allmänheten) och lära dig mer om säkerhet och trygghet genom olika tips. Appen finns både för iPhone och Android. Tänk på att larmfunktionen är beroende av mottagning och batteri på telefonen. 

Skidsnack #35: Veckans nyheter i skidvärlden

Turn it like Ted

Det är inte många här i världen som kan böja en skida som Ted Ligety. Punkt slut.

Skistar testar elskotrar

I vinter kommer Skistar i Sälen att testa två elsnöskotrar från det kanadensiskt företaget Taiga Motors. Om allt fungerar enligt förväntningarna är planen att till säsongen efter ersätta ytterligare 50 av Skistars totala flotta på 160 snöskotrar.

Skidsnack #35: Veckans nyheter i skidvärlden

Spektrums nya åkare

Det svenska goggle-märket Spektrum har plockat in den unga friåkaren Sofie Gidlund och überrutinerade snowboardproffset Sven Thorgren i sitt ambassadörsteam inför vintern.

Världsrekordförsök med skidor utför Everest


Video: första skidåket från toppen av K2


Skidsnack – månadens skidnyheter i Augusti


Text: Gabriella Edebo • 2019-09-01
ArtiklarNyheterskidsnackSven ThorgrenX-Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen