Bilder: skiersedge.com

Artiklar

Torrskidåkning – konsten att åka skidor utan snö

Även om det har rapporterats om säsongens första snöfall så är det ändå ett tag kvar tills liftarna rullar igång på en skidort nära dig. Under tiden guidar vi dig till substitut, och först ut är träningsmaskinen Skier's Edge.

Text: Gabriella Edebo • 2019-09-09 Uppdaterad 2021-08-19

Fram till säsongspremiären guidar vi dig till alternativa sätt att hålla skidpeppet i styr med diverse substitut eller metoder som gör mer eller mindre lyckade försök att efterlikna vår älskade sport.

Först ut av våra förslag på torrskidåkning är den lite udda maskinen Skiers Edge. En ambitiös fusion av maskin från valfritt discogym med hemmabygge på hög nivå är det en apparat som funnits i periferin av skidåkarbubblan så länge vi kan minnas.

The #1 technical ski conditioner in the world

Torrskidåkning - konsten att åka skidor utan snö

Se till exempel nedan reklamfilm från 2010 som säljer in den dåvarande modellen QS5 som ”It’s so smooth you won’t want to stop” och ”The QS5 feels like skiing five inches of fresh powder on a corduroy base”.

Nu under 2019 släpptes den senaste uppdateringen av maskinen döpt till QS7. I reklamfilmen verkar fokus ha flyttats från försök att få det att låta som att den ska överträffa känslan du får efter säsongens bästa dag till att rada upp all flashig teknik, exklusiva material, premium performance och andra tekniska termer.

Men, såklart behöll de ändå jämförelsen ”det känns som att du åker skidor i fem inches (12,7 centimeter) puder ovanpå manchester”. Den kan man ju inte släppa efter 30 års tid.

Torrskidåkning - konsten att åka skidor utan snö

Skiers Edge-maskinerna har ett gäng olika funktioner där du bland annat kan ställa in hur brett du står mellan fötterna och om du vill stå platt eller simulera lutning utförs. På den nyaste modellen är det också väldigt mycket enklare att ändra motståndet från sida till sida och för nybörjare finns en ställning att köpa till för att hålla fast sig i om stavar känns lite väl vingligt. 

Vi kan bekräfta att det är rätt ansträngande träning, utmanande för balans och koordination och känns relativt nära besläktat med faktisk skidåkning, men att det skulle kännas som att åka puder kanske är att ta i.

Torrskidåkning - konsten att åka skidor utan snö

Skier’s Edge Info

Skier’s Edge perfectly simulates the smooth rhythmic movements of skiing.
Bring the mountain to your home and train in ski boots 365 days a year.

The Benefits of Skier’s Edge

  • Increase your speed, confidence and the ability to carve precise turns on any slope.
  • Develop the ability and strength to ski the entire mountain in all snow conditions.
  • Perfect your weight transfer, balance, quick movement and muscle memory.
  • The best cross-trainer for football, baseball, hockey, basketball, tennis, golf, soccer, lacrosse, ruby, volleyball… etc.
  • Fun and rewarding aerobic and anaerobic exercise.
  • Endurance to ski all day – every day.
  • Develop strong muscles to prevent injuries and keep you on the slope.
  • Better than private lessons.

Skier’s Edge is not just for skiers, in addition to being the #1 ski conditioner in the world, the Skier’s Edge is the ultimate hips, butt and leg machine.

Skidsnack v36: Veckans nyheter i skidvärlden


Fråga Åke: vilka skidor ska jag köpa?


6 skidglasögon för flatljus


Text: Gabriella Edebo • 2019-09-09
ArtiklarSommarskidåkningTorrskidåkning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen