Blött, blåsigt och kallt men säsongens första svängar i Åre blev det. Foto: Tim Larsson

Artiklar

Säsongens första svängar i Åre

Tim Larsson tog sig en promenad i sidledes spöregn för att claima säsongens första svängar i Åre.

Text: Gabriella Edebo • 2019-09-21 Uppdaterad 2019-09-21

Redaktionen fick tips om att en ensam dåre setts till promenerandes i regnet med skidor på ryggen i fredags. Lovisa Rosengren fångade det på film och skickade skvallret vidare till Åka Skidor där det åkte upp på instagram inom loppet av några minuter. 

Tillslut visade det sig att det var Tim Larsson, Årebo och Elevenate-anställd som gett sig fasen på att hinna före den annars så ivriga David Kantermo som brukar vara snabb på att lägga beslag på säsongens första ärofyllda svängar.

Vi kollade läget och sinneshälsan på Tim efter han kommit hem och hunnit torka upp.

– Det var lite sugig snö men annars riktigt bra svängar! Jag skulle ju dock ljuga om jag sa att det roligt att bootpacka 15km i regn och blåst.

Han berättar att det tog ungefär sju timmar att gå hela vägen hemifrån och upp via baksidan. Dock valde han att vända några höjdmeter från toppen där det blåste småspik och inte kändes riktigt säkert att fortsätta.

Jag insåg att jag skulle vara tvungen att gå runt berget till baksidan då det blåste 20-25 sekundmeter uppe på fjället.

Därifrån gick det att åka ett par hundra fallhöjdsmeter i kass sikt och tung klibbig, men påstått bra snö. Skidorna överlevdei med endast någon enstaka stenkänning dessutom.

– Det blev dock bara ett åk för jag var helt genomblöt. Jag försökte ta några vettiga bilder, men min kamera på telefonen immade igen och sen dog telefonen på väg ner av all fukt.

Men till den uppenbara frågan i sammanhanget

– Varför ge sig ut i 7h i horisontellt regn och vind i pjäxor? Jo, förra året var jag alltid några få timmar efter Kantermo till allt. I år hade jag gett mig fasen på att jag skulle vara först. Och det var helt klart värt det! Sen vet man aldrig när man kommer få se snö nästa gång, så är bara att ta vara på det när det finns här.

Kantermo själv verkar ha spenderat den stormiga dagen vid ett av de lokala sjösurfspotsen istället.

Nu har vintern officiellt kommit till Sverige


Skidsnack v37: Skandinaviens bästa skidort


Transceiver i byxfickan eller under jackan?


Text: Gabriella Edebo • 2019-09-21
ArtiklarNyheterÅreskidsnackSnö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen