5fd917feae9cc

Artiklar

Tävling: vinn stavar och handskar från Black Diamond

Passa på att ta chansen att komplettera prylboden med ett par nya teleskopstavar och ett par handskar med en särskild twist från syskonen Collinsons egna promodels.

Text: Gabriella Edebo • 2019-10-02 Uppdaterad 2019-10-02

Från backcountry-skidåkning, till klättring och bergslöpning – det anrika märket Black Diamond lever och andas berg. Sedan starten 1989 har de utvecklat en bred portfölj av produkter för allt från skidåkning till extrem alpinism och klättring baserat på den senaste tekniken och höga säkerhetsstandarder. Men idag handlar det om assessorerna eftersom, om vi ska vara riktigt ärliga, så har vi alla lita kalla händer ibland. 

Black Diamond har en snudd på 30 år lång meritlista på att göra handskar för utomhusaktiviteter av högsta kvalitet och funktion. De var först i branschen med att introducera både förhöjda fingrar på handskar och tredelade teleskopstavar, något som är mer eller mindre standard idag.

I denna utlottning har du chansen att vinna ett par handskar och ett par stavar. Vi lottar ut totalt två paket till ett värde av nästan 2 000 kronor, ett herr och ett dam.

Handskar

Spark Angel

Tävling: vinn stavar och handskar från Black Diamond

Black Diamond-atleten Angel Collinson älskar trefingersvantar, eller ailienvantar som vi också kan kalla det. Och såklart ska hon som en av världens bästa skidåkare få sig en egen promodel-handske, och varför inte låta brorsan som är nästan lika cool få vara med på ett hörn också. De klassiska Spark Mitts fick bli en trefingersvariant och lite extra designdetaljer och döptes om till Angel Spark. Extra tåligt getläder, Black Diamonds vattentäta membran, extra isolering av PrimaLoft Gold och en ny mudd. Och missa inte mustasch-detaljen på fingret.

Värde 850 kronor
Storlekar XS-L
Färger Spruce eller Smoke
Mer info

Spark Johnny

Tävling: vinn stavar och handskar från Black Diamond

Liknar systerns handskar men är något tunnare och har lite andra features, som till exempel förstärkningsmaterial på tumme och pekfinger för att skydda mot vassa stålkanter och se till att dessa utsatta områden håller längre.

Värde 850 kronor
Storlekar XS-XL
Färger Burnt Olive eller Smoke
Mer info

Stavar

Expedition 2 Pro 

Tävling: vinn stavar och handskar från Black Diamond

Stavar som funkar lika bra för skidåkning och topptur på vintern som på vandringsleden under sommaren. Tillverkad i lätt men slitstark aluminium och utrustad med dubbla FlickLock-system för snabb och enkel justering av längd och säker låsning av valt läge.
Staven kan fällas ihop till 57/62 cm (beroende av stavens originallängd), och kan på så sätt enkelt transporteras i din ryggsäck eller packning. Handgreppet är bekvämt att hålla i både med och utan handskar, och designen har en liten flärp som du kan använda för att enkelt knäppa upp pjäxorna eller ändra vinkel på gåläget i farten när du turar. 

Värde 1 100 kronor
Storlekar 95-145 cm eller 105-155 cm
Färg blue/black/grey
Mer info

Tävling: vinn stavar och handskar från Black Diamond

Skidsnack v39 – ny lift i La Grave


Det japanska pudermeckat Kiroro


24 svenska skidorter du kan ta tåget till


Text: Gabriella Edebo • 2019-10-02
ArtiklarPrylarBlack DiamondHandskarStavarTävling

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen