Evelina med sikte på en ny säsong på FWT. Foto: Zoya Lynch

Artiklar

Evelina Nilsson gör comeback på Freeride World Tour

Idag blev det officiellt att Evelina Nilsson får ett wildcard till Freeride World Tour i vinter och gör comeback på tävlingsscenen.

Text: Gabriella Edebo • 2019-10-15 Uppdaterad 2019-10-15

Evelina Nilsson kvalade för första gången till Freeride World Tour genom kvaltouren år 2015 där hon vann två av de högst rankade tävlingarna den säsongen och placerade sig på pallen på nästan samtliga tävlingar. Det räckte för att kvala in till FWT vintern 2016.

Under sina två år på touren placerade hon sig som bäst på tävlingarna i Andorra där hon åkte till sig en tredje plats 2016 och blev 4a 2017. Hon var även en av få som fick vara med på stoppet i Alaska under de få år som det kördes, och där blev hon femma. 

Evelina Nilsson gör comeback på Freeride World Tour
Evelina inför 3e-platsen i Andorra 2017. Foto: FWT / Mia Knoll

Under åren har hon även vunnit NM (korrekt namngett Scandinavian Big Mountain Championships) 2012 och radat upp ännu fler pallplaceringar på kvaltouren FWQ genom åren. 

Men sedan hon missade cutten i samband med att FWT började skära ner på antalet åkare kraftigt efter vintern 2017 har hon haft ett uppehåll i tävlandet, med undantag från NM. Istället har mer fokus legat på att filma och fota, men nu skiftas fokus alltså tillbaka till tävlandet på högsta nivå.

Vi ser fram emot att återigen ha en svenska på startlinjen när den första tävlingen för säsongen tar plats i Japan i januari. 

Evelina Nilsson gör comeback på Freeride World Tour
Evelina inför 3e-platsen i Andorra 2017. Foto: FWT / Jeremy Bernard

Skandinaver på FWT 2020:

Damer skidor

Evelina Nilsson, Sverige
Jackie Paaso, Årebo men tävlar för USA
Hedvig Wessel, Norge

Herrar Snowboard 

Cody Bramwell, Sverige, nykvalad från FWQ i vintras

Herrar Skidor

Kristofer Turdell, Sverige
Reine Barkered, Sverige
Carl Regnér, Sverige

Evelina Nilsson gör comeback på Freeride World Tour

Blått i bilden ovan signalerar nykvalad åkare, och gult visar de som tilldelats årets wildcards. Reine Barkered är gulmarkerad eftersom han rent officiellt missade kvalgränsen efter den näst sista tävlingen i Andorra med ynka 10 poäng efter att han åkt hem till Sverige av familjeskäl innan tävlingen blev av. Han tilldelades då ett wildcard redan inför finalen i Verbier som gäller även för den kommande säsongen.

Alla datum för Freeride World Tour 2020


Star Wars, kärlek och Evelina Nilsson


Cody Bramwell har kvalat till Freeride World Tour


Text: Gabriella Edebo • 2019-10-15
ArtiklarNyheterEvelina NilssonFreeride World Tour

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top