Foto från en av JumpYards andra anläggningar.

Artiklar

Nu får Åre till slut sin efterlängtade aktivitetshall

Nu påbörjas bygget av en 3 300 kvadratmeter stor aktivitetshall i Åre som ska stå klar nästa höst med bland annat trampoliner, foampits och klättring.

Text: Gabriella Edebo • 2019-10-27 Uppdaterad 2019-10-27

Den nya aktivitetshallen kommer yay heta JumpYard Åre och byggs intill järnvägen vid bron över till Holiday Club från Coop. 

Den totala investeringen beräknas till 60 miljoner kronor där bland annat Regionförbundet Jämtlands län bidrar med ett investeringsstöd på 12,5 miljoner. Bygget drar igång i höst och ska vara klart om ett år, hösten 2020.

Nu får Åre till slut sin efterlängtade aktivitetshall

Anläggningen blir 3 300 kvadratmeter med 15 meter i takhöjd och kommer att husera ett gäng olika aktiviteter med fokus på actionsport.  

Hallen kommer kunna möta det stora intresset för hoppträning som finns bland många skid- och snowboardåkare från nybörjare till elitnivå, säger Håkan Hansson, styrelseordförande för Åre Destination.

Nu får Åre till slut sin efterlängtade aktivitetshall
Spaden i backen med många av de inblandade.

Visionen om en aktivitetshall har det jobbats med länge i Åre och satsningen kommer att bredda och stärka orten som både året-runt-destination och plats att leva på.

Jag ser positivt på satsningen som både gynnar den turistiska verksamheten och mervärdet för våra kommuninvånare, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Danielsson. 

Tanken är att boende i kommunen kommer att få ett nedsatt pris på entréavgiften. 

SVT tappar rättigheterna för skidåkning


Skidsnack v43 – Gondol föll till marken i Schweiz


#åttaiåttan​


Text: Gabriella Edebo • 2019-10-27
ArtiklarNyheterÅre

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top