Foto: montage (originalbild: Tänndalen)

Artiklar

Skidsnack v44 – Tännd(alen)vätska på flygplatsdebatten

6 svenska skidorter har öppnat för säsongen, ett spekulativt skidbyte, Windstedt jagad av björn och mycket mer i veckans #Skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2019-11-03 Uppdaterad 2019-11-03

Skidbyte på gång för Paaso?

Åka Skidor spekulerar: är Jackie Paaso på g att byta skidmärke? Taggarna på sociala medier för Jackies tidigare partner för skidor och pjäxor Blizzard och Technica verkar inte ha trillat bort och ersatts av Scott. Om det betyder att Jackie i vinter kommer att åka på Scott istället eller om kontraktet med Blizzard inte är riktigt i ordning ännu lär visa sig inom kort!

Harlaut och Tjäder i final ikväll

Missa inte finalerna i vinterns första världscuptävling i Big Air för freeski-landslaget i Italien ikväll klockan 17!

Kungslodgen klar

Nu är Kungsbergets nya lodge färdigbyggd och redo för invigning den 30 november.

Skidorter som öppnat

Nu går snökanonerna i landet för fullt och flera skidorter har redan öppnat. Idre Fjäll, Dundret och Kåbdalis har varit igång ett tag redan och denna helg öppnade även Tärnaby, Luossavaarabacken i Kiruna och Tänndalen. Läs mer här

Här är skidorterna som redan öppnat eller gör det snart

Tänndalen eldar på flygplatsdebatten

Årets utmärkelse för passivagressiv reklamtaktik går helt klart till Tänndalen som i veckan la upp nedan bild i sociala medier. 

Marker släpper utmanare till Shift

I fredags avslöjade Marker till slut sitt svar på Salomon Shift. Till nästa säsong kommer Marker med Duke PT – en hybridbindning för friåkning som både ser ut och fungerar som en Transformer. Läs mer här

Nu kommer Marker med utmanare till Shift – Duke PT

Ta tåget till Ramundberget 

Skidorten vid vägs ände Ramundberget har ingen tågstation, men i vinter kan du ändå hoppa på nattåget med Snälltåget i Malmö eller Stockholm som tar dig till Röjan, och därifrån synkar med transferbuss som tar dig sista biten till skidorten. Transfertiden är strax under två timmar och du är framme vid elvatiden på förmiddagen. Läs mer här.

Ride the Cow 2020

Nyfiken på att tävla i friåkning? Missa inte Sveriges trevligaste friåkningstävling i Hemavan och boka in vecka 16, den 13 till 19 april. Tävlingen startar på torsdagen men om du är sugen på att hänga i Hemavans fjäll hela veckan kan vi varmt rekommendera campet dagarna innan. Anmälan öppnar den 1 januari.

Pow i Gränsen 

Snön vräker ner i norr, men Riksgränsen öppnar för säsongen när ljuset börjar återvända den 27 februari.

Unrailistic i ny tappning

Du har väl inte missat Jesper Tjäders senaste video? 

Video: Jesper Tjäder tillbaka med Unrailistic 2

Lev mer med Peaks åkare

Henrik Windstedt har fått kliva utanför sin ordinarie skidåkarroll i den senaste reklamkampanjen för Peak Perfomance där han fått agera huvudperson utan skidor under fötterna. Utöver filmen där Henke nästan blir uppäten av en björn kommer Peak även med träningsprogram tillsammans med Hedvig Wessel, Kristofer Turdell och Windstedt, samt flera instruktionsvideos för allt från nybörjare i pist, puder eller park med flera av sina teamåkare som instruktörer. Du hittar allt det på peakperformance.com/livemore

Skidsnack v43 – Gondol föll till marken i Schweiz


Sista minuten med tåg till Alperna


Ösigt filmsläpp med Jackie Paaso & Eva Walkner


Text: Gabriella Edebo • 2019-11-03
ArtiklarNyheterJackie PaasoskidsnackTänndalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen