Foto: MM Rapaport Hargin

Artiklar

Skidsnack v45 – när 100 lavinryggor rycks på en och samma gång

I veckans #Skidsnack: The big pop = så ser det ut när 100 lavinryggor blåses upp på samma gång, skidbutiker fyller år, vintern inleds med puder i Verbier och mycket mer.

Text: Gabriella Edebo • 2019-11-10 Uppdaterad 2019-11-10

Verbier har öppnat

Det blev puder på öppningsdagen i Verbier…

The big bang

Stiftelsen MM Rapaport Hargin som jobbar för bergssäkerhet till minne av Matilda Rapaport körde i veckan det numera årliga eventet ”Pop your airbag” på Alpingaraget i Stockholm. Eventet går ut på att låta folk komma och testa dra sin lavinryggsäck för att säkerställa att den funkar som den ska, och därefter få patronen utbytt kostnadsfritt. Men i år var det en liten twist på det hela: alla drog sin säck samtidigt och det blev tillslut fler än 100 som smällde på en gång. Se filmen för att se ett hav av orangea ballonger växa fram.

 

Skidbutikerna fyller år

Denna helg har både Alpingaraget i Stockholm och Skistore i Göteborg firat födelsedagar med partaj i butiken. Garaget fyller 25 bast och Skistore firar 15 år, stort grattis önskar redaktionen på Åka Skidor och hoppas på minst lik många år till av förstklassig skidservice! Länge leve skidbutikerna.

Vinterns FWQ-kalender

Nu finns vinterns datum för kvaltävlingarna till Freeride World Tour att hitta på nätet tillslut. freerideworldtour.com 

Rekordstart i Stöten 

På många håll i landet har förhållandena varit super denna höst för att producera snö och i veckan meddelade Stöten att de öppnar den 12 december.
Vi har aldrig fått en så bra start på snöläggningen som i år med tidiga minusgrader och snöfall. Vi har också det uppgraderade snösystemet att tacka då vi kan börja tillverka snö tidigare än någonsin, säger driftchef Peter Myrvang om hösten.

 

Akta vajern

Det finns en anledning till varför det är förbjudet att vistas i backarna i en skidanläggning efter stängning, se nedan inlägg från den norska motsvarigheten till SLAO för lite mer info om den fruktade pistmaskinsvajern.

 

Shades of Winter i Stockholm

Huvudstadsbor i Sverige och Norge har ännu mer skidfilm att se fram emot nu i november när Shades of Winter med fokus på kvinnliga utövare av diverse actionsporter visar film den 20 november i Oslo och den 21 november i Stockholm. Läs mer och köp biljetter på shades-of-winter.com

Skidsnack v45 -  när 100 lavinryggor rycks på en och samma gång

Se Romance online

Nu finns Level 1’s allra sista skidfilm kallad ”Romance” att se online. Se Lucas Stål Madison ta en av huvudrollerna i en stjärnspäckad film med allt från djupt puder och extrema linjer till park och urban. Läs mer på level1productions.com

Thule får fräsigt pris

Svenska Thule har tilldelats det prestigefulla priset Red Dot Award för att vara ”Best of the Best for Brands & Communication Design” där Juryn belönar starka varumärken och kommunikationsarbete som övertygar med designkvalitet, kreativitet och varumärkekommunikation. 

Unrailistic BTS

Visst har du sett Jesper Tjäders senaste visuella skapelse Unrailistic 2? Då vill du garanterat se 18 minuter till av behind the scenes-material för att se hur många försök som egentligen krävs för att fixa en rekordlång rail och andra galna trick.

Skidsnack v44 – Tännd(alen)vätska på flygplatsdebatten


Åk skidor i Chamonix med dalens snabbaste skidåkare


Allt du behöver tänka på när du ska köpa nya pjäxor


Text: Gabriella Edebo • 2019-11-10
Artiklarskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen