Foto: Reuben Krabbe

Artiklar

Den omöjliga skidbilden – Reuben Krabbe’s Nebulosa

Kanadensaren Reuben Krabbe har gjort till sin uppgift att skapa den omöjliga skidbilden, och nu finns historien bakom den fantastiska bilden "Nebulosa" på film.

Text: Gabriella Edebo • 2019-11-14 Uppdaterad 2019-11-14

”Vad skulle hända om jag fotograferade skidbilder med ett gigantiskt teleskop?”

Den frågan ställde sig Reuben Krabbe och drog igång en cirkus utan dess like för att få idén att bli verklighet.

Den omöjliga skidbilden - Reuben Krabbe’s Nebulosa
Foto: Reuben Krabbe

Reubens egna ord om fotografiet Nebulosa:

”Nick McNutt åker framför Orionnebulosan, tagen i Pemberton i British Columbia i Kanada. Det här är den sista bilden i den här serien och visionen av jorden som vi knappt kan se. Nebulosan är i samma storlek som månen på natthimlen men för mörk för våra ögon att se – den är gömd mitt i synfältet. Resan med att skapa den här bilden ihop med den kreativa processen och mina försök att återuppfinna mig själv berättas i filmen med samma namn, Nebula.”

Filmen kostar 19 kronor att se på Vimeo On Demand, och är väl värt det för att få gå in i Reubens kreativa process, ambitioner, kärlek till berg och kreativitet, när han försöker skapa det som kan vara det mest utmanande skidfotografiet som någonsin skapats.

Se trailern här nedan och klicka här eller scrolla ner för att komma till den 13 minuter långa filmen.

Nebula from Sky Island Pictures on Vimeo.

Skidfotografen som aldrig vill bli stor


Alric Ljunghager – när skidfoto blir till konst


Den färgblinda mästerfotografen


Text: Gabriella Edebo • 2019-11-14
ArtiklarFotoFotograferNick Mc NuttVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen