Lavinen med dödlig utgång i Sölden. Foto: Zeitungsphoto.at

Artiklar

Skidsnack v46 – säsongens första dödliga lavin

Vintern är igång med besked, men hand i hand med snöfall och rekordtidiga liftöppningar kommer även rapporterna om förrädisk snö och laviner med dödlig utgång.

Text: Gabriella Edebo • 2019-11-17 Uppdaterad 2019-11-17

DPS minus D

Bokstaven D i DPS skis har nu försvunnit efter att grundaren Stephan Drake lämnat företaget.
DPS står för Drake Powderworks, och anledningen säg vara att en gigantisk, amerikansk butikskedja på ett aggressivt sätt tagit makt över majoriteten av företagets aktieandelar och på så sätt kan styra och ställa som de vill. Vad som händer framöver återstår att se, men Stephan själv säger har lämnat nedan uttalade:

”To clarify, the change in control at DPS this late summer was the result of a hostile takeover by a single investor who yielded a large economic hammer. Based on positive growth, an innovative pipeline, and future vision, I had the support of the other investors, the board of directors, advisory board as well as new investors from both inside and outside the industry. Our collective efforts were ultimately blocked. 
That is the extent of what I will say regarding the past at this point in time. 
After a few months of what felt like mourning a stolen child – something that I poured my entire soul, creativity and existence into for fifteen years, I am now exploring new ventures. The best brands possess an intense and inherent top-to-bottom respect and loyalty to mission and culture. I am energized to pursue fresh innovation with a tight group of talented people with the right principles and values. Announcements pending in the upcoming months.”

Skidsnack v46 - säsongens första dödliga lavin
Stephan Drake. Foto: Oskar Enander

Ändrade datum för RTC

Friåkningstävlingen Ride the Cow har bytt vecka och kommer att inta Hemavan vecka 17 i vår med camp de första dagarna från den 20 april, och tävling från torsdag den 23 april.

Säsongens första lavinoffer i Alperna

Tidigare i veckan omkom två snowboardåkare från Nederländerna i en lavin i Sölden, Österrike. Lavinen startade bara ett stenkast från pisten och drog ner åkarna över klippor och sten och är en smärtsam påminnelse om att det tunna snötäcket såhär tidigt på säsongen kan vara förrädiskt.

Hemavans park tar form

Snart är parken i Hemavan redo för öppning. Den 29 november öppnar vad som ser ut att bli den bästa parken så här tidigt på säsongen.

Fler snöhögar

En annan plats med bra storlek på snöhögarna för tillfället är Kläppen. Sven Thorgren passade på att leka runt bland högarna innan de mosas ut av pistmaskiner. Liftarna öppnar den 13 december.

Rekordtidig start i Åre

Ingen har väl missat att Åre startade liftarna i fredags och att även gondolen kunde startas rekordtidigt? 

Lavin i Åre

Bara för att liftarna rullar betyder inte det att offpisten är säker. Nedan lavin från tidigare i veckan i Åre utlöstes av en skidåkare, men ingen kom till skada. Åk med eftertanke, de svenska lavinprognoserna kommer igång den 20 december.

 

Untracked på skidtester

Nu finns biljetter att få tag på för att fira säsongsstarten med en kombination av afterski och filmvisning under skidtestarhelgerna i Vemdalen, Sälen och Åre. Untracked Film Tour besöker skidtesterna nedan datum, och biljetter hittar du på untrackedfilm.com

Vemdalen – lördag 30 november
Sälen – fredag 6 december
Åre – fredag 13 december

Isigt värre

En tränare i Diavolezza, Schweiz försöker desperat få till lite grepp i blankisen inför en tävling och sågar nästan av sig både skidor och ben på kuppen.

Always Come Home

Nu finns en av filmerna från höstens filmturné på nätet. Johan Jonssons kortfilm Always come home filmad av Henrik Andersson. Se den nedan:

Tatum Monod’s säsongsedit

Tatum är tillbaka med besked efter segdragen rehab de senaste två åren, och visar att hon är en av världens bästa friåkare i sin senaste film sammansatt av Matchstick Productions. 

Nordnorsk snö och surf 

Jacob Wester hängde i nordnorge i våras och gjorde det han gillar mest: bodde i sin husbil, åkte puder och surfade i midnattssolen.

Skidsnack v45 – när 100 lavinryggor rycks på en och samma gång


Rätt klädd – 14 av vinterns bästa skalkläder


Från Sälen till Sarajevo i novembernumret


Text: Gabriella Edebo • 2019-11-17
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen