Kajsa Larsson i Japan. Foto: Daniel Rönnbäck

Artiklar

Skidsnack v47 – SVT börjar sända freeski och snowboard

En vecka av blonda pow(d)er edits, glädjebesked från SVT, fjällgourmet, X Games tillbaka i Norge, redlös Jerry och mycket mer i söndagens skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2019-11-24 Uppdaterad 2019-11-24

Åre Skidsport fyller 70 bast

En av landets bästa skidbutiker har i veckan firat 70 år som butik på Åre Torg. För att sätta årgången i kontext så firade nyligen Alpingaraget i Stockholm 25 år och Skistore i Göteborg blev 15. Hipp hipp hurra önskar vi på redaktionen såklart! 
Nyfiken på att läsa om butikens historia? Läs mer här

Skidsnack v47 - SVT börjar sända freeski och snowboard
Skidsport back in the days.

Burtons grundare har gått ur tiden

Snowboardens främsta förespråkare – och en av skidvärldens mest inflytelserika personer – Jake Burton, avled i veckan vid 65 års ålder. Läs mer om hans livsverk här.

Snowboardens gudfader Jake Burton har gått ur tiden

Gourmet i Hemavan

Den 30 januari till 2 februari 2020 arrangeras för första gången matfestivalen Hemavan Fjällgourmet. Ölprovning, fjäll-sushi och viltmiddag är exempel på happenings under festivalen. Läs mer här.

Skidsnack v47 - SVT börjar sända freeski och snowboard

Freeski och snowboard på SVT

Nu har SVT annonserat att det blir mycket mer vintersport i tablån i vinter. Totalt 23 världscuptävlingar i freeski, snowboard och puckelpist kommer att sändas främst på SVT Play under säsongen med start den 14 december från tävlingarna i Peking. Fokus ligger på de discipliner där Sverige har starka deltagare: Big Air och Slopestyle i både freeski och snowboard samt puckelpist.

Rösta svenskt i Powder Awards

Lucas Stål Madison har som enda svensk en av de utvalda i Powder Magazines årliga omröstning för utnämningar som ”Skier of the Year”. RÖSTA HÄR. Dessutom har han blivit nominerad i kategorin ”Best Powder” för sitt Japan-segment i Level1-filmen ”Romance”. 

Ingemar tappade titeln

Mikaela Shiffrin vann lördagens slalomrace i Levi och gick därmed om Ingemar Stenmark i kampen om flest världscupsegrar i slalom. Det traditionsenliga priset i Levi är att vinnaren får en ren, och denna döptes såklart till Ingemar.

Åre Sessions avslutar säsongen

Den kombinerade musik- och skidfestivalen Åre Sessions återvänder för en fjärde upplaga under Åres säsongsavslutning. Datumen som gäller är 30 april-3 maj 2020, och utökas alltså till hela fyra dagar, missa inte det.

X Games tillbaka till Norge

Nu är beslutet fattat att X Games kommer tillbaka till Norge för femte gången den 7-8 mars i Hafjell med tävlingar i big air och slopestyle. Mer info kommer innan jul.

Jerry efter afterskin

Veckans skratt står en redlös Jerry utanför afterskin i St Anton för. 

Blonda pow(d)er-edits

The Blondes droppar större klippor än dig

Emily Childs, Janelle Yip och Tonje Kvivik bor i Revelstoke och spenderar mer tid i luften än på snön under vinterns gång av säsongsediten att döma.

Hårdrock i Alaska

Elyse Saugstad och Angel Collinson åker större, brantare och fortare än alla andra i Alaska-segmentet från TGRs film Winterland. 

Kajsa Larssons säsongsedit

Spana in djupt puder från världens alla hörn och få en lektion i snösprutets ädla konst.

Kajsa Larsons rykande heta säsongsedit

Skidsnack v46 – säsongens första dödliga lavin i Alperna


Skidtest: Vinterns bästa pistskidor med lång radie


Från Sälen till Sarajevo i novembernumret


Text: Gabriella Edebo • 2019-11-24
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen