Johan Jonsson letar efter alternativa hemvägar. Foto: Oskar Enander

Artiklar

Nu finns tre av filmerna från Untracked Film Tour att se på nätet

Tre av filmerna som visats under höstens filmturné finns nu att se gratis på nätet. Se Phantom Brickworks med Hugo Burvall, Elle Aime med Marie France Roy och Always Come Home med Johan Jonsson här.

Text: Gabriella Edebo • 2019-11-25 Uppdaterad 2021-03-30

Phantom Brickworks

Handling
Ett tvåårigt projekt som tillslut resulterat i en kortfilm om den svenska landslagsåkaren i freeski och musikskaparen Hugo Burvall. En film om att vara kreativ på sitt eget sätt och hitta sin grej, börja med nya saker, utvecklas, skapa och köra på hela vägen in i väggen.

Åkare
Hugo Burvall & vänner

Filmskapare
Björn Eklund

Plats
Kläppen

16 minuter 

Elle Aime (She Likes)

Handling
Genom poesi, drömsekvenser och animering visas en av världens bästa snowboardåkare upp med en lite udda vinkling, för att uppnå den känsla som vi alla söker i bergen: ren glädje. Huvudpersonen i filmen är snön själv som i en surrealistisk bergsvärld hyllar sin favoritåkare.

Åkare
Marie France Roy

Filmskapare
Darcy Hennessey Turenne

Plats
British Columbia, Kanada

5 minuter 

Always Come Home

Handling
Efter att ha varit en professionell skidåkare i åratal har Johan Jonsson gått och blivit familjefar. Och plötsligt har något nytt dykt upp i livet som drar fokus bort från nästa virala edit, och tankar på ansvar, risktagande kontra belöning och vad det egentligen är värt att utsätta sig för bland bergen.

Åkare
Johan Jonsson

Filmskapare
Henrik Andersson

Plats
Engelberg, Schweiz

3 minuter 

Film från premiären av Untracked Film Tour


NEAR – Johan Jonsson utforskar Engelbergs närhet


Hela vägen in i väggen med Hugo Burvall


Text: Gabriella Edebo • 2019-11-25
ArtiklarJohan JonssonUntracked Film TourVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen