5fd91733d0df1

Artiklar

Electric Greg – en film om fossilfria äventyr

Greg Hill är ett fallhöjdsmonster utan dess like och har satt flera världsrekord under sin karriär, men på sistone har en vilja att äventyra på ett mer hållbart sätt växt fram.

Text: Gabriella Edebo • 2019-12-03 Uppdaterad 2019-12-03

Greg Hill har satt flera världsrekord och tar under en vinter klättrat och åkt 2 miljoner fot, alltså omkring vansinniga 600 000 fallhöjdsmeter. Men de senaste åren har hans perspektiv ändrats och en vilja att äventyra på ett mer hållbart sätt har växt fram. 

Hans senaste projekt har varit att klättra 100 toppar utan att bränna några fossila bränslen längs vägen. Med hjälp av cykel, kanot och en elbil har han istället för att bege sig långt bort på expeditioner istället utforskat närområdet och vad västkusten i Nordamerika har att erbjuda. 

I Salomon TVs senaste avsnitt Electric Greg får vi följa med på äventyren och höra mer om tankarna bakom, under och sett framåt.

Toppturskungens 10 bästa tips


Norse Skis – nytt svenskt skidmärke med fokus på hållbarhet


Skidsnack v48 – köp liftkort för en säck potatis


De bästa rimmen i tävlingen om en Salomon Shift


Text: Gabriella Edebo • 2019-12-03
ArtiklarGreg HillSalomonSalomon Freeski TVVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen