Foto: 3graderkallt.se

Artiklar

Skola i Karlstad har köpt en egen snökanon

Skattkärrsskolan i Karlstad har köpt in en snökanon för att se till att den lilla pulkabacken på skolgården kan användas oavsett tillgång på natursnö under vintern.

Text: Gabriella Edebo • 2019-12-04 Uppdaterad 2019-12-04

Under den gångna helgen har skolans rektor och annan skolpersonal sysselsatt sig med att spruta snö på skolgården och igår var det dags för pulkapremiär under rasten. 

Att döma av SVTs inslag från skolan som du kan se här är det en snökanon för hemmabruk från tillverkaren 3graderkallt de köpt in för omkring 25 000 kronor. 

Skola i Karlstad har köpt en egen snökanon
En av snökanonerna för hemmabruk från 3graderkallt.

Det som krävdes för att få ihop tillräckligt med snö för att starta pulkasäsongen var tre dagars jobb och några minusgrader. Som det verkar så är Skattkärrsskolan antagligen den första skolan som skaffar en egen snökanon. Om det är en rimlig grej att spendera budgetutrymme på är väl en fråga i sig, men eleverna verkar mer än nöjda i SVTs inslag. 

”Snö är tio utav tio!”

Vallåsens snöfabrik är redan igång


Skidsnack v48 – köp liftkort för en säck potatis


Fråga Åke: varför löser mina skidor ut hela tiden?


Text: Gabriella Edebo • 2019-12-04
ArtiklarNyheterskidsnackSnö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen