Skärmdump från filmen Fire on the Mountain.

Artiklar

Skidsnack v50 – Nytt rekordhögt pris på liftkort i Vail

Musikhjälpen, ljusexplosion på berget, Skidfabriken expanderar, och åker Skistars nya VD skidor? Veckans nyheter hittar du här.

Text: Gabriella Edebo • 2019-12-15 Uppdaterad 2019-12-15

Musikhjälpen för skidåkare

Idag är sista dagen att bidra till årets upplaga av Musikhjälpen! Som skidåkare finns det en specialbössa med det enkla temat: Hur många skidor har du? Gångna antalet med 50 kronor och vips så har du en summa att bidra med. Bössan ”Skidsverige” hittar du här

Extrem Sports Gathering flyttar till Tärnaby

Sju år på raken har skärmflygseventet Extreme Sports Gathering arrangerats i Riksgränsen, men från och med i vår flyttar arrangemanget till Tärnaby. Den 1-5 april kommer det att finnas kurser och aktiviteter som fallskärmshoppning, speedriding, paragliding, snowkite och topptur att testa på. 

Nytt höjdmärke på liftkortspriser

I de amerikanska skidorterna Vail och Beaver Creek kommer ett dagskort som köps i biljettluckan på plats att kosta upp mot 219 amerikanska dollar, motsvarande ungefär 2 050 svenska kronor.

Skidfabriken bygger ut

Åke Skidfabrik med bland annat Extrem bygger ut för att kunna producera ännu mer grymma skidor framöver.

 

Skistars nya VD

Den förra VDn Mats Årjes har lämnat sin post och nu är det klart att efterträdaren blir Stefan Sjöstrand som tidigare jobbat för IKEA. I Skistars pressrelease står mycket om Stefans meriter som företagsledare men noll uttalanden om hans relation till skidåkning och fjäll.

Demonstration mot flygplatsen i Sälen

Snart landar det första flygplanet på sprillans nya Scandinavian Mountains Airport i Sälenfjällen, och i veckan gick Protect Our Winters ut med att de anordnar en demonstration på plats den 22 december när det första passagerarplanet landar. 

 

Formtopp i Kina

Både Sven Thorgren och Jesper Tjäder tog hem pallplatser i Kina i veckans Big Air-tävlingar som förbereder både nationen och åkarna inför kommande vinter-OS. Sven Thorgren var ruskigt nära förstaplatsen men slutade tvåa och Jesper Tjäder tog sin första Big Air-pallplats någonsin i världscupssammanhang och blev trea.

 

Sandra Näslund på pallen igen

Skicross-stjärnan Sandra Näskund har varit på pallen i alla tre tävlingar hittills den här säsongen. Läs mer om fantomen från Kramfors här

Sandra Näslund – skicrosstjärnan som kan åka allt

Skidsnack v50 - Nytt rekordhögt pris på liftkort i Vail

Freeride Days tillbaka i Åre
29 mars – 1 april

Eventet Haglöfs Åka Skidor Freeride Days kommer tillbaka till Åre i vår. Upplev tre dagar med Sveriges bästa friåkning, clinics, filmvisningar, kurser, föreläsningar och test av nästa års skidprylar. Läs mer på akaskidorevents.se

Haglöfs Åka Skidor Freeride Days kommer tillbaka den 29 mars – 1 april 2020

#myhomerun

Tävla om en weekend med vännerna i Verbier under finalen av Freeride World Tour med all inklusive från Peak Performance som precis lanserat en videotävling på instagram. Lägg upp en film på ditt favoritåk och hashtagga #myhomerun. Mer info på www.ppmyhomerun.com

FILMER

Bergtatt

Nu finns filmen från de tre norska jentena Lisen Strøm, Ida Gunleiksrud och Marit Rolvsjord att se online.

Fire on the Mountain

Musik från Grateful Dead, konst signerad Chris Benchetler och en ljusshow med inspiration från den hyllade skidfilmen Afterglow – nya ”Fire on the Mountain” har allt, plus åkning och surf med några av världens bästa atleter. 

La Liste 2 – trailer

Nästa års kanske mäktigaste skidfilm har redan en trailer ute. Det är inte mindre än Jérémie Heitz som är tillbaka med ännu fler sjuka linjer, denna gång med sällskap från Sam Anthamatten. Filmen ska komma ut nästa höst.

Nyhet: Åka Skidor Podcast

Missa inte att Åka Skidor har startat en podd. Lär mer om och lyssna på första avsnittet här

Nyhet: Åka Skidor Podcast

Skidsnack v49: från bragdguld till skimo


Haglöfs Åka Skidor Freeride Days kommer tillbaka den 29 mars – 1 april 2020


Okända pärlor: Westendorf, Österrike


Text: Gabriella Edebo • 2019-12-15
ArtiklarÅka Skidor Freeride DaysExtremskidsnackSkistar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen