5fd9170428d94

Artiklar

Skidsnack v51 – Världens bästa sitski-åkare

Trevor Kennison lyfter sittande friåkning till en ny nivå, datumen för NM 2020 är här, veckans räddning från världscupen i skicross och mycket mer i veckans skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2019-12-22 Uppdaterad 2019-12-22

Datum för NM 2020

4-6 maj är det dags för Scandinavian Big Mountain Championships i Riksgränsen att återvända. Även i år är tävlingen en 3* FWQ (kvaltävling till Freeride World Tour) och anmälan är öppen redan nu. bigmountain.se 

Skidsnack v51 - Världens bästa sitski-åkare

7 år sedan Skiers Left grundades

I torsdags hade det gått sju år sedan Mikaela Scherrer omkom i en lavinolycka i Verbier, en omskakande händelse som gjorde att familj och nära vänner startade stiftelsen Skiers Left för att i Mikaelas namn jobba för att sprida kunskap och säkerhetstänk kring laviner. 

Svenska Lavinprognoser äntligen igång 

Nu har äntligen vinterns allra första nationella lavinprognoser publicerats och nu väntar dagliga rapporter fram till maj. Nytt för i år är utökade prognosområden, tidigarelagd säsong och komplement från satellitdata. Läs mer här.

Nu är de svenska lavinprognoserna igång för vintern

Veckans räddning

Schweizaren Alex Fiva drog till med veckans i särklass sjukaste räddning under kvällstävlingen i Arosa i världscupen i skicross. 

Världens bästa sitski-åkare 

26-åringen Trevor Kennison från New Hampshire, USA bröt ryggen i en snowboardolycka för fyra år sedan. Tack vare sin syster hittade han sitski och är nu en av världens i särklass bästa åkare, oavsett kategori. I vintras skickade han det gigantiska droppet Corbet’s Couloir i Jackson Hole under tävlingen The Kings & Queens of Corbet’s, vilket kan vara bland det sjukaste som någonsin skådats. Se filmen och lär känna Trevor och hans inspirerande resa. 

Se filmen om tågresan till Japan igen

Missade du filmen 12 000km – Transsiberian to Japan som visades under Untracked Film Tour, eller vill du helt enkelt bara se den fantastiska filmen om en tågresa hela vägen från Sverige, via puder och pillows i Sibirien, vidare till Japan igen? Den 9 januari visas filmen igen på Bio Rio i Stockholm, fri entré så se till att fixa din biljett innan det är för sent. 

Det ryktas om att filmen kommer upp på nätet senare i januari.

 Nordica gör om sin Enforcer-serie

Nordica släpper en ny typ av pjäxa som du kan ta på och av utan att använda händerna och designar om sin hyllade Enforcer-kollektion. Läs mer här.

Nordica gör om sin Enforcer och släpper ny "hands free"-pjäxa

Rösta på Europas bästa skidåkare

En drös med svenskar finns med i Downdays årliga omröstning “European Skier of the Year”, så se till att gå in och rösta på dina favoriter. De blågula representanterna i listan är Evelina Nilsson, Emma Dahlström, Jennie-Lee Burmansson, Henrik Harlaut, Hugo Burvall, Emil Granbom, Magnus Granér, Pär Hägglund, Lucas Stål Madison, Kristofer Turdell och Jesper Tjäder. Rösta här.

Video

Suijin – Bröderna Regnér i konstnärlig kortfilm 

Filmaren Marcus Rönne lärde sig åka skidor en vecka innan filmen skulle spelas in bland Japans djupa puder, och resultatet blev något rätt annorlunda än vad bröderna bus brukar ta sig för. Ett konststycke om vatten, snö och redigt med bas. 

Route des Abricotiers

På Aprikosvägen spenderade Elias Henderson förra vintern tillsammans med vänner från Sverige och Finland, och säsongens mission var att upptäcka de mindre skidorterna i närheten i Schweiz.

Skidsnack v50 – Nytt rekordhögt pris på liftkort i Vail


Okända pärlor: Westendorf, Österrike


Köpguide: Vinterns bästa lavinryggsäckar


Text: Gabriella Edebo • 2019-12-22
Artiklarskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top