Carl Regnér under inspelningarna av Resort Skier. Foto: Emrik Jansson

Vinterns bästa skidfilmer som finns att se gratis online

Nu finns nästan alla av vinterns bästa och noggrant utvalda skid- och snowboardfilmer som visats under höstens Untracked Film Tour på nätet att se utan kostnad.

Text: Gabriella Edebo • 2020-01-06 Uppdaterad 2021-03-30

Alla filmer från Untracked 2019 som finns online

Här listar vi alla filmer från Untracked Film Tour 2019 som finns att se igen på nätet nu.

Dream Job

Handling
En skidfilm som samtidigt är en dokumentär komedi, hur går det ens ihop? Det verkar i alla fall bli resultatet när komikern Katie Burrell som är bosatt i Revelstoke halkar in på att göra film. I Dream Job får vi följa hennes väg från skidföretagens kontor till att bli en av branschens skidåkande stjärnor. Eller som Katie beskriver det, ”they go up, they go down, how hard can it be?”. Med hjälp av några av dalens mest etablerade åkare testar hon på livet som professionell skidåkare.
Åkare Katie Burrell, Christina Lustenberger, Leah Evans, Diny Harrison & ”The Blondes”
Filmskapare Colleen Gentemann
Plats Revelstoke med omnejd
14 minuter

Resort Skier

Handling
Ta ett stycke Åre-uppfostrad skidåkare på världstoursnivå och placera i sådär perfekt slaskig vårsnö, släng bort eventuella vattentäta och tekniska skalplagg och ersätt med lite befriande och luftig flanell. Kasta sedan in en expert på skidburna followcams och blanda ordentligt. Toppa med lite ösig musik och tadaa, du har nu fått dig en äkta resort skier. Se nu till att hålla den i pistnära terräng där den trivs som bäst.
Åkare Carl Regnér
Filmskapare Alexander Rydén
Plats Åre
3 minuter 

Dreams

Handling
En av Chamonixdalens absolut bästa åkare drömmer om när liften öppnar, snön faller och de stora åken återigen är i skick att bränna ner för i överljudshastighet.
Åkare Tof Henry
Filmskapare Daniel Rönnbäck
Plats Chamonix
6 minuter 

Phantom Brickworks

Handling
Ett tvåårigt projekt som tillslut resulterat i en kortfilm om den svenska landslagsåkaren i freeski och musikskaparen Hugo Burvall. En film om att vara kreativ på sitt eget sätt och hitta sin grej, börja med nya saker, utvecklas, skapa och köra på hela vägen in i väggen.
Åkare Hugo Burvall & vänner
Filmskapare Björn Eklund
Plats Kläppen
16 minuter

Elle Aime

Handling
Genom poesi, drömsekvenser och animering visas en av världens bästa snowboardåkare upp med en lite udda vinkling, för att uppnå den känsla som vi alla söker i bergen: ren glädje. Huvudpersonen i filmen är snön själv som i en surrealistisk bergsvärld hyllar sin favoritåkare.
Åkare Marie France Roy
Filmskapare Darcy Hennessey Turenne
Plats British Columbia, Kanada
5 minuter 

Always Come Home

Handling
Efter att ha varit en professionell skidåkare i åratal har Johan Jonsson gått och blivit familjefar. Och plötsligt har något nytt dykt upp i livet som drar fokus bort från nästa virala edit, och tankar på ansvar, risktagande kontra belöning och vad det egentligen är värt att utsätta sig för bland bergen.
Åkare Johan Jonsson
Filmskapare Henrik Andersson
Plats Engelberg, Schweiz
3 minuter 

Bonusfilmer:

Evolution of Dreams

En av de mest uppskattade filmerna från Untracked 2018.

Handling
Vad händer när passionen för dina drömmar börjar blekna? Lägger du bara av, eller söker du efter vad som saknas för att upptäcka nya drömmar och mål? Jackie Paaso och Eva Walkner har nu släppt sin film Evolution of Dreams som handlar om just det. Som unga tävlade de på hög nivå i puckelpist och alpint, men skador och motgångar satte stopp för drömmar om OS-medaljer. Istället hittade friåkning och tillslut Freeride World Tour in i deras liv istället.
Åkare Eva Walkner & Jackie Paaso
26 minuter 

Finding the Line

En kortare version av denna film var en av de mest uppskattade från Untracked 2017.

Handling
Svenska filmaren Bjarne Saléns senaste skidfilm tar med oss på en resa med de skidåkande systrarna Anna och Nat Segal från Australien. Den dokumentära filmen handlar om att möta och övervinna sina rädslor för att kunna uppnå sin fulla potential.
Åkare 
Anna & Nat Segal
Filmskapare Bjarne Salén
52 minuter 

Se hela filmen på RedBull TV här

Livet på en Pinne

Visades på Untracked i Åre 2019.
Åkare & Filmskapare Frida Lindgren & William Fjällström
8 minuter

Suijin

Visades på Untracked i Åre 2019.

Handling
Filmaren Marcus Rönne lärde sig åka skidor en vecka innan filmen skulle spelas in bland Japans djupa puder, och resultatet blev något rätt annorlunda än vad bröderna bus brukar ta sig för. Ett konststycke om vatten, snö och redigt med bas. 
Åkare Carl & Olle Regnér
Filmskapare Marcus Rönne
6 minuter

Filmer som ännu inte finns online:

– 12 000km Trans-Siberian to Japan
– A Suéde
– Paint the Mountains
– Scandinavian Migration

Disafear – proffsens medicin mot feghet


Dream Job – en skidfilmskomedi du måste se


Skidsnack v1 – nyårslöften för skidåkare


Text: Gabriella Edebo • 2020-01-06
Untracked Film TourVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen