Foto: getcarv.com

Artiklar

Kan en app och artificiell intelligens förbättra din skidåkning?

Nu kan du skicka hem din skidlärare och låta artificiell intelligens ta över rollen för att finslipa din carvingsväng istället.

Text: Gabriella Edebo • 2020-01-16 Uppdaterad 2021-08-19

Kan en app och artificiell intelligens göra dig till en bättre skidåkare? Nu kan du i alla fall ge det ett försök tack vare den lilla prylen Carv med tillhörande app.

Tanken är att du ska kunna dra nytta av modern teknik och artificiell intelligens för att finslipa din carvingsväng. 

Kan en app och artificiell intelligens förbättra din skidåkning?

För 3 500 kronor kan du klicka hem en sula med mätpunkter som tillsammans med en liten enhet som du fäster likt en pjäxvärmare utanpå pjäxan utvärderar din teknik. Under ett åk registrerar sulan hur du står i pjäxan genom svängens olika faser. Du kan sedan se resultatet i en app som ger dig betydligt fler parametrar än du antagligen är kapabel att ta in och ha användning för. Men som tur är behöver du inte vara ett analytiskt geni heller, appen är nämligen tänkt kunna göra jobbet åt dig och kan föreslå vilka övningar och andra metoder du bör ta till för att utveckla din åkning. 

Kan en app och artificiell intelligens förbättra din skidåkning?
Foto: getcarv.com

Om du har på dig hörlurar kan du även få feedback i realtid, ”nu tjuvar du på innern igen din jävel!” eller kanske ”bra jobbat, det där var mindre dåligt”. (Nej vi har faktiskt inte testat denna pryl utan bara gissar oss fram till hur det kanske låter. Vi avråder dock såklart från att använda denna teknik om du tror att det finns en risk att dina medtrafikanter på berget utsätts för mer fara än vanligt). 

Appen ska finnas till både iPhone och sedan december även till Android (även om det verkar förekomma vissa buggproblem) och har några olika lägen för olika typer av åkning och träning: feedback i realtid, utmaningar och träning med diverse övningar.

Intressant pryl för den som vill nörda ner sig lite extra, och förhoppningsvis finns det något den kan bidra med. Bland omdömen och testare finns en hel del race- och skicrossåkare på världscupsnivå som ska ha testat att använda Carv, men det är lite oklart om det är något som var en engångsföreteelse eller sker på daglig basis.

Kan en app och artificiell intelligens förbättra din skidåkning?
Foto: getcarv.com

”Pucken” som kopplas till telefonen via blåtand och förser appen med data ska ha tre dagars batteritid och totalt vägen denna andra generations Carv 296 gram per fot. Sulan med sensorerna är strax under 2 millimeter tjock och placeras under innerskon i pjäxan. 

getcarv.com

Kan en app och artificiell intelligens förbättra din skidåkning?
Foto: getcarv.com

9 bästa skidapparna att använda på berget


Skidsnack v2 – Världens bästa snö & egen lift på tomten


Den perfekta svängen


Text: Gabriella Edebo • 2020-01-16
ArtiklarÅkteknikCarving

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen