Foto: Dom Daher / Freeride World Tour

Artiklar

Dags för Freeride World Tour i Japan – men utan livesändning

Säsongens första FWT i Hakuba, Japan är bekräftat till imorgon söndag, men nytt för i år är att det på detta stopp inte blir någon livesändning. Istället kommer ett sammandrag sändas två dygn efter avslutad tävling.

Text: Gabriella Edebo • 2020-01-18 Uppdaterad 2020-01-18

Vädret i Japan är ovanligt bra för denna årstid med mindre snö än vanligt och blå himmel. Det innebär att det för första gången är möjligt att genomföra tävlingen på ett mer ordentligt och högalpint face, istället för ett kortare och mindre i skogen som tidigare år. Dock med nackdelen att snön verkar vara sisådär, med en salig blandning av puder, skare, isklumpar och diverse överraskningar. Ovanligt skandinaviskt för att vara Japan, så kanske en fördel för våra svenska åkare?

Dags för Freeride World Tour i Japan - men utan livesändning
Foto: Dom Daher / Freeride World Tour

En stor nyhet är att det inte blir någon livestream på detta stopp i Hakuba och i Kicking Horse i Kanada. Anledningen är att FWT vill testa ett nytt och mer kondenserat format som ska sändas på en mer optimal tid för att funka i flera tidszoner. 

Nackdelen med denna nya typ av sändning är att det kommer ta sin lilla tid att gå igenom och redigera ihop allt, så det är sagt att sändningen kommer att ske ca 40 timmar efter avslutad tävling. Under väntan är tanken att alla resultat, bilder och filmer kommer att hållas hemligt både från arrangör, åkare och media. 

Lite märkligt kan tyckas men det är i alla fall en väg runt det eviga väntandet på en livesändning som i sista sekunden måste flyttas eller ställas in på grund av väderskiftningar, teknikproblem eller andra anledningar. Förhoppningsvis blir sändningen i sig också kortare och mer intressant att faktisk kolla på.

Face South bowl / Kuzureizawa

Dags för Freeride World Tour i Japan - men utan livesändning

Startordning

1. Snowboard Herr
2. Skidor Herr
3. Snowboard Dam
4. Skidor Dam

Skandinaviska åkare 

Cody Bramwell #6 debuterar i FWT-sammanhang efter en pangsäsong och vinst av kvaltourens snowboard klass förra vintern. 

Kristofer Turdell #2 avslutade förra säsongen med ett brons i Verbier och slutade tvåa i totalen efter italienaren Marcus Eder. Normalt sett letar han reda på den största klippan som finns tillgänglig, vad det blir på åket “Kuzureizawa” återstår att se.

Reine Barkered #7 aka Major of Stomptown som även han brukar gå större än störst rapporterar tyvärr om en något skadad fotled, vi håller tummarna för att det hunnit läka ordentligt innan tävling. 

Carl Regner #16 revanschsugen efter fjolårets otäcka avslutning där han tumlade ut för Bec des Rosses och satsar på att plocka fram mer av sin lekfulla åkstil till tävlingsfacet. 

Hedvig Wessel #3 från Norge har sagt rätt ut vid upprepade tillfällen att hon vill vinna hela skiten. I fjol vann hon i Fieberbrunn och har filat på sin backflip flitigt, så blir minst sagt spännande att följa.

Evelina Nilsson #7 gör comeback på Freeride World Tour genom ett wildcard hon fick i samband med NM efter några säsonger med fokus på mer film och äventyrsresor. Blir riktigt spännande att se henne tillbaka i tävlingssammanhang. 

Jackie Paaso #9 tävlar för USA egentligen men det bortser vi ifrån. Pratade om att bli pensionär efter förra säsongen men har mer att ge och kunde inte hålla sig borta riktigt ännu. 

Startlistor

 

Dags för Freeride World Tour i Japan - men utan livesändning
Dags för Freeride World Tour i Japan - men utan livesändning
Dags för Freeride World Tour i Japan - men utan livesändning
Dags för Freeride World Tour i Japan - men utan livesändning

Vi uppdaterar artikeln löpande med mer information med tid och länk för sändningen.


Text: Gabriella Edebo • 2020-01-18
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top