Foto: Mattias Fredriksson

Skidsnack v3 – Veckans filmer

Det blev en fullspäckad vecka i skidvärldens videohörn, så denna veckas #skidsnack blir uppdelat i två: en sammanställning av veckans bästa filmer och en med nyheter och andra händelser.

Text: Gabriella Edebo • 2020-01-19 Uppdaterad 2021-03-30

Skidsnack v3 – veckans nyheter hittar du här!

Skidsnack v3 – Kåbdalis lockar med gratis boende

Paint the Mountains

En av publikfavoriterna från höstens Untracked Film Tour finns nu att se på nätet. Djupt i de härjedalska skogarna får vi en inblick i Jonas Wilhelmsons liv som konstnär och snowboardåkare. Ett liv som kretsar kring det kreativa uttrycket, där snowboard, konsten och naturen går hand i hand. I hans ateljé blir naturupplevelser till konst och på fjället finner han inspiration, lugn och passion som han sedan sprider till nästa generation genom den lokala snowboardklubben.

Flow Windstedt

Dunderduon Henrik Windstedt och Alexander Rydén har släppt ännu en vansinnig followcam-edit, och utlovar dessutom en behind the scenes inom kort. 

Fredrikssons nya hemmaberg

Mästerfotografen Mattias Fredriksson har tagit sitt pick och pack och flyttat till mitt i ingenstans i Kanada. I hans nya hemmaort Terrace finns ett non-profit community som driver den lokala skidorten Shames Mountain. Häng med Mattias och huskyn Tikaani på hemmaplan. 

Lovisa Rosengren startar vlog 

En av landets snabbast stigande stjärnor på friåkningshimlen har sparkat igång en vlog. 10 avsnitt från säsongens upptåg är planen, filmat på egen hand med enkla medel för en ärlig och personlig vinkel, och med redigeringshjälp från Albin Hag (som tillsammans med Felix Lundin startat youtube-kanalen Shredfest). I det första avsnittet får vi hänga med en dag i Chamonix tillsammans med den råa bergsguiden och brantåkaren Johanna Stålnacke. 

På tal om Stålnacke

Har du inte helt 100 koll på Johanna Stålnacke? Spana då in nedan video om henne och sambon Tom Grant, två bergsguider som mellan jobb utforskar många av Chamonix-dalens brantaste åk. 

Husbilsdrömmen

Och på tal om Shredfest – i det senaste avsnittet får vi hänga med på rundtur i Ronja Stenhöös husbil och höra hur det är att bo i bil på vintern, inklusive tips från proffset och de allra äckligaste detaljerna. 

Carl Regnér inför FWT

Han avslutade förra säsongen med att tumla ut för Bec des Rosses på finalen i Verbier, se en recap på det och hör Carl berätta om känslan och målen inför säsongens första deltävling av Freeride World Tour. 

Alpingaraget på skidtest

Huvudstadens främsta skidbutik var på plats under skidtestarhelgen i Sälen och passade på att be en massa leverantörer berätta om sina favoritskidor, vem som ska åka på dem och i vilka förhållanden.

Carvingtrick

Jens från Stomp it Tutorials instruerar och inspirerat till mer lekfulla carvingsvängar av olika svårighetsgrad.

Moon Valley 

I Norska Romsdalen bor Asbjørn Eggebø Næss som tar med oss på tur i sin bakgård och karriär som friåkare. 

Följ med på en drömresa till Indien


Skidsnack v2 – Världens bästa snö & egen lift på tomten


Vinterns bästa skidfilmer som finns att se gratis online


Text: Gabriella Edebo • 2020-01-19
Henrik WindstedtLovisa RosengrenMattias FredrikssonskidsnackSnowboardUntracked Film TourVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top