Foto: Serge Ducroz / data-avalanche.org

Artiklar

Skidsnack v6 – 4 meters brottkant i Chamonix

Eftersändning från FWT i Kanada, världsrekord i jeansåkning, KASK gör comeback och mycket mer i veckans skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2020-02-09 Uppdaterad 2020-02-09

Eftersändning från FWT i Kicking Horse

Idag sänds tävlingen från Freeride World Tour i Kicking Horse. Ryktet säger att det gick rätt så jädra bra för svenskarna, så missa inte sändningen klockan 21 ikväll.

Kaj och Sverre gör comeback

Nu lanseras KASK i ny tappning efter det att Kaj och Sverre sålde det i höstas. Live a Little lever vidare med några av de gamla favoriterna i ny tappning. Den första kollektionen med underställ i ull, omtalade och enligt många världens bästa strumpor och buffar. Du hittar allt på livealittle.se från klockan 18 ikväll söndag.

Storliens skidanläggning till salu

Den anrika skidorten Storlien inklusive hotell är till salu för 20 miljoner. Läs mer här.

Storliens skidanläggning till salu

Kläppen utsett till årets företag i Dalarna

Stort grattis till Kläppens skidanläggning som fått utmärkelsen som årets företag i Dalarna med motiveringen ”Familjeprojektet där tron på skidåkningen och upplevelse i genuin miljö visar att företaget tagit ut rätt riktning för att skapa den äkta känslan för skidåkarna.”

Ny podd ute nu

I det senaste avsnittet av Åka Skidor Podcast snackar vi med Kajsa Larsson om webbserier, edits och livet som skidåkande influencer.

Åka Skidor Podcast #5: Kajsa Larsson

En sorglig glaciär i Chamonix

Glaciären Mer de Glace, havet av is, i Chamonix som många skidåkare som vill åka från Aiguille du Midi kommer att passera såg riktigt sorglig ut tidigare i veckan. Efter 48 timmar av spöregn fanns det inte mycket åkbart kvar.

4 meters brottkant i Chamonix

På andra sidan dalen av Chamonix i Flegére i förra veckan (innan regnet kom) triggade skidpatrullen en riktigt stor lavin med sprängmedel. Brottkanten var som högst kring 4 meter hög. Bilden är tagen den 20 januari.

Skidsnack v6 - 4 meters brottkant i Chamonix
Foto: data-avalanche.org

Världsrekord i jeansåkning

Om du råkar befinna dig i Colorado nästa helg så passa på att ansluta dig till ett världsrekordförsök i flest skid- och brädåkare i jeans.

Fler backar i söder öppnar

Äntligen kan ytterligare några skidanläggningar i södra Sverige öppna efter en kämpig inledning på vintern. Bland annat Vallåsen, Isaberg och Ulricehamn har nu öppnat för säsongen.

#Backabacken efter vandaliserad snökanon

Ryssbergsbacken som driva av Friluftsfrämjandet i Nyköping har å andra sidan sorgligt nog utsatts för förstörelse av bland annat en snökanon. En insamling har startats som ett försök att få ihop kassa för att införskaffa en begagnad snökanon. 

 

Filmer

Follow Windstedt behind the scenes

Se hur det gick till bakom kulisserna när Alexander Rydén och Henrik Windstedt skapade filmen Follow Windstedt i British Columbia. 

Windstedt Stories #7 – Sågar sönder ladan

Hemma på Henkes bakgård händer det grejer. Ladan får bli startramp och hemmabacken är i rull gång. 

Skidsnack v5 – Holy Shift blir pjäxa


Storliens skidanläggning till salu


Video + bildspecial: Mästerfotografens nya hem i Kanada


Text: Gabriella Edebo • 2020-02-09
ArtiklarNyheterChamonixskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen