Foto: Freeride World Tour

Artiklar

Turdell och Regnér överst på pallen

Efter ytterligare en två dagar fördröjd sändning från Freeride World Tour får omvärlden äntligen veta att det blev dubbelt svenskt på pallen i Kicking Horse.

Text: Gabriella Edebo • 2020-02-09 Uppdaterad 2020-02-09

”Time to get rowdy” i Kanada där pannkakor med en ordentlig drös sirap till frukost verkade vara det vinnande konceptet. 

Det blev dubbelt svenskt i topp där Kristofer Turdell fick kliva högst upp på pallen efter ett ursinnigt snabbt åk, tätt följd av ett jibbigt åk med hela tre trick från Carl Regnér.

Turdell och Regnér överst på pallen

Nykomplingen I FWT-sammanhang Cody Bramwell gjorde riktigt bra ifrån sig i snowboardklassen och slutade fyra, och plockar därmed med sig viktiga poäng in i nästa fas.

Tävlingen ägde rum på ett relativt kort face men med bra snö i Kicking Horse, och det var damklassen hade i särklass högs snittstandard. Vann gjorde amerikanska Jessica Hotter, och tyvärr räckte ingen av skandinavernas åk till pallen i den stenhårda konkurrensen.

Hela recapen från tävlingen hittar du nedan.

Skandinavernas åk:

Hedvig Wessel 37.40 (10a damer skidor)
Evelina Nilsson 50.40 (7a damer skidor)
Jackie Paaso 52:30 (5a damer skidor)
Cody Bramwell 1.04.30 (4a herrar snowboard)
Carl Regnér 1.45.30 (2a herrar skidor)
Reine Barkered 2.06.10 (crashscore)
Kristofer Turdell 2.13.10 (1a herrar skidor)

Resultatlistor

Turdell och Regnér överst på pallen
Turdell och Regnér överst på pallen
Turdell och Regnér överst på pallen
Turdell och Regnér överst på pallen

Inför nästa stopp i Andorra 28 februari till 4 mars där det drar ihop sig till det årliga kapet av startfältet ligger alla svenska herrar bra till. Cody Bramwell ligger om än på sista kvalande plats i nuläget men har ett stort försprång ner till närmast jagande åkare. 

På damsidan är det just nu bara Hedvig Wessel som ligger säkert till, dessvärre är både Jackie Paaso och Evelina Nilsson just nu under kvalgränsen. 

Hedvig Wessel vann & Reine Barkered 3a på FWT i Japan


Skidsnack v5 – Holy Shift blir pjäxa


Kristofer Turdell är världsmästare i friåkning 2018


Text: Gabriella Edebo • 2020-02-09
ArtiklarCarl RegnérFreeride World TourKicking HorseKristofer Turdell

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen