Foto: Bjurfors

Artiklar

Skidsnack v9 – Bli granne med Zlatan i Åre för 15 mille

Max Palm vann i Andorra, svenskar inblandade i lavinolycka i Österrike, bli granne med Zlatan på Åres gräddhylla och mycket mer i veckans skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2020-03-01 Uppdaterad 2020-03-01

Max Palm vann i Andorra

Freeride World Tour-tävlingen i Andorra fick skjutas upp eftersom snöförhållandena inte ansågs vara bra nog, men det var inget som hindrade junior-tävlingen från att bli av. Och där briljerade den enda svensken på startlinjen Max Palm som plockade hem segern framför en stjärnspäckad publik med många av FWT-åkarna. 

Anmälan till Riksgränsen Banked Slalom öppen

Missa inte att anmäla dig och alla dina snowboardvänner till Riksgränsen Banked Slalom den 14-17 maj. Mer info på riksbankedslalom.com

Bli granne med Zlatan i Åre för 15 mille

Ett hus med två stora lägenheter uppe på gräddhyllan vid Copperhill i Åre är till salu för 15 miljoner. Då ingår utsikt, 10 rum och du blir granne med Zlatan på köpet. Läs mer i annonsen på Hemnet.

Skidsnack v9 - Bli granne med Zlatan i Åre för 15 mille
Foto: Bjurfors

Liten lavin, stora konsekvenser

En 11-årig pojke föll ner i ett hål och begravdes av en efterföljande lavin, men som tur var klarade han sig oskadd. Men filmen visar att det kan gå väldigt snett även nära pisten och att relativt små laviner kan ha förödande konsekvenser.

En månad kvar till Freeride days

Om exakt en månad är det dags för Haglöfs Åka Skidor Freeride Days i Åre. Det blir tre fulllmatade dagar med friåkning i fokus och clinics med allt från topptur till monoski och fotosvängens ädla konst. Läs mer här!

Skidsnack v9 - Bli granne med Zlatan i Åre för 15 mille

Det här händer under Haglöfs Åka Skidor Freeride Days i Åre

Betydande lavinfara?

En trea på skalan är väl inte så farligt? Eller? lavinprognoser.se reder ut vad ”Betydande lavinfara” egentligen betyder, och vad du bör tänka på.

Lavinolycka med svenska åkare

En av Åka Skidors skidfotografer Petter Berggren blev begravd i en lavin i Pitztal, Österrike förra veckan. Som tur var klarade han sig oskadd och hade bra åksällskap från Tove Kockum och Neil Williman som berättar om händelsen på ett ärligt vis och delar med sig av sina lärdomar. Vid olyckstillfället var den bedömda lavinfaran ”bara” Måttlig (2/5), för att sättas i relation till ovan inlägg från Lavinprognoser. 

 

Halvvägs till 50 linjer

The 50 Project med Cody Townsend och Bjarne Salén är officiellt hallvägs till målet att åka alla linjer i boken 50 classic ski descents of North America. Men än återstår flera av de mest svåråtkomliga åken som endast åkts två-tre gånger de senaste decennierna, så det är långt ifrån över. Det senaste avsnittet hittar du här.

 

Jackie och Reine jagar överlevaren

TV-stjärnan Bear Grylls hänger titt som tätt i Verbier, och under senaste vistelsen utmanade han två av världens bästa friåkare i ”försten ner”. 

Filmer

Ett porträtt om Borgmästaren

Kollektive Productions har satt ihop ett fantastiskt fint porträtt om Reine Barkered och hans karriär, uppväxt och framgångar. 

Bakom followcamen

En av världens bästa followcamåkare Alexander Rydén har börjat vlogga, med målet att all kamerautrustning som används till detta ändamål ska väga mindre än ett kilo totalt. 

Bergssäkerhet med Wessel

Avsnitt nummer elva av Hedvig’s Way är ute och handlar om säkerhet på berget och hur vi påverkas av laviner. 

Hopp & lek på bakgården

I Windstedt Stories #8 invigs den nya rampen till Henkes bakgårdspark med en railsession och några efterlängtade soltimmar. 

Skidsnack v8 – denim, danskar och panikslagen älg


Det här händer under Haglöfs Åka Skidor Freeride Days i Åre


Skidtest 2020: Vinterns bästa pistskidor med kort radie


Text: Gabriella Edebo • 2020-03-01
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen