Foto: Freeride World Tour

Wessel, Paaso och Turdell på pallen i Andorra

Tre skandinaver tog sig upp på pallen på Freeride World Tour i Andorra innan kraftigt snöfall hindrade herrarnas snowboardklass från att starta.

Text: Gabriella Edebo • 2020-03-03 Uppdaterad 2020-03-03

Från flatljus till snöstorm – vädret ställde till det för Freeride World Tour i Andorra som fick avbryta tävlingen innan snowboardåkarna kunde starta på grund av kraftigt snöfall. Efter flera timmars väntan på bättre väder ställde FWT till slut in snowboardklassen för herrar som eventuellt kommer få en ny chans och köra två tävlingar i Fieberbrunn istället.

Men alla övriga klasser hann genomföra sina åk i mer eller mindre dålig sikt och snö som såg ut att vara stundtals pudrig och fin men på sina håll oväntat greppig och svårlandad.

Kommentarsfälten var nöjda över att den riktiga livesändningen tillslut var tillbaka, även om det var främst ryska botar och Jacob Wester som höll låda i livefeeden på YouTube. Eventuellt fick Jacob dessutom en inofficiell inbjudan att gästspela på touren via kommentarsfältet mitt i allt.

 Damklasserna fick äran att lägga de första spåren på facet idag, och först ut var skidåkarna. Hedvig Wessel åkte till sig sin andra seger i karriären efter en riktigt cleant stompad backflip och i övrigt stabilt åk. Jackie Paaso var inte långt efter med två riktigt stora flyg, men tappade lite poäng på lite kontrolltapp i luften och oplanerade spreads. Evelina Nilsson satte ribban när hon var först ut att försöka flippa men fick med sig lite för lite fart och kraschade dessvärre i landningen, Hedvig kunde dock se detta från start fick både ett spår att följa och visste att hon behövde lite mer fart än Evelina för att ta sig runt. Elisabeth Gerritzen från Schweiz blev trea. 

Hedvig Wessels vinnaråk och backflip

Snowboard på damsidan drog till med den första Australienska FWT-vinsten någonsin genom Michaela Davis-Meehan som körde minst dubbel så fort som alla andra i klassen och vann före (nästan) hemmaåkaren Núria Castán Barón och ledaren i totalen Marion Haerty från Frankrike på tredje plats.

För herrarna på skidor var det riktigt tajt i toppen. Fransmannen Léo Slemett vann sin comeback efter skada före det lite mer okända namnet  Isaac Freeland från USA som gör sin första säsong på touren. Kristofer Turdell fick kliva upp på bronsplatsen efter att ha satt två backflips och stora klippor i sitt åk. Reine Barkered åkte även han riktigt bra men fick inte riktigt utdelning för det tyvärr. Carl Regnér startade sitt åk med att snurra ut över första klippan men landade tyvärr sin 360 en aning i framsätet och kraschade tyvärr. 

Ivan Malakhov passade på att fria till sin flickvän i målområdet även om inte åket gick särskilt bra.

Cody Bramwell fick alltså tyvärr inte chansen att starta här i Andorra men vi håller tummarna för att det blir revansch för brädåkarna i Fieberbrunn istället.

Svenska åkare i sändningen: 

Evelina Nilsson 29:50
Hedvig Wessel 39:20
Jackie Paaso 46:50
Carl Regnér 1:42:50
Reine Barkered 2:27:40
Kristofer Turdell 2:31:00 

Resultatlistor

Wessel, Paaso och Turdell på pallen i Andorra
Wessel, Paaso och Turdell på pallen i Andorra
Wessel, Paaso och Turdell på pallen i Andorra
Wessel, Paaso och Turdell på pallen i Andorra

FWT Totalen

I totalen ligger nu alla tre svenskar i herrarnas skidklass topp 6 med Turdell på en knapp förstaplats före Andrew Pollard. Hedvig Wessel och Marion Haerty har ett stadigt grepp om totalen på damsidan. Och än så länge oförändrat för snowboard herr där Cody just nu ligger 6a på sista kvalplats.

Wessel, Paaso och Turdell på pallen i Andorra
Wessel, Paaso och Turdell på pallen i Andorra
Wessel, Paaso och Turdell på pallen i Andorra
Wessel, Paaso och Turdell på pallen i Andorra

Hedvig Wessel vann & Reine Barkered 3a på FWT i Japan


Skidsnack v9 – Bli granne med Zlatan i Åre för 15 mille


Turdell och Regnér överst på pallen i Kicking Horse


Text: Gabriella Edebo • 2020-03-03
Carl RegnérCody BramwellEvelina NilssonFreeride World TourHedvig WesselJackie PaasoKristofer TurdellReine Barkered

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen