Bekräftat: David Deliv har kvalat till FWT nästa vinter
Foto: Open Faces Freeride Series

Bekräftat: David Deliv har kvalat till FWT nästa vinter

Åka Skidor fick precis en positiv nyhet mitt i allt världsomvälvande kaos: David Deliv har officiellt kvalat till Freeride World Tour nästa säsong tack vare de resultat han lyckats skrapa ihop så här långt under säsongen.

Efter hastigt besked att Verbier stänger skidområdet kom beslutet att Freeride World Tour valt att ställa in samtliga kommande tävlingar denna säsong, både för världstour, kvaltour och juniorer. 

I samband med att man gick ut med nyheten meddelade man också att nuvarande ranking för FWT gäller och att ledarna inför det sista men inställda stoppet i Verbier nu är de korade världsmästarna i friåkning. 

Det borde ju rimligtvis innebära att detsamma gäller kvaltouren tänkte vi på redaktionen, men kunde inte hitta någon information som bekräftade detta. Men nu har vi fått besked direkt från FWT-organisationen att det mycket riktigt är fallet, vilket betyder att:

Svenska David Deliv har kvalat till Freeride World Tour nästa säsong!

Foto: Open Faces Freeride Series

David är just nu på säsong i Engelberg och mitt i all ovisshet kring öppna eller inte öppna liftar kunde vi ringa upp sen på fredagskvällen och meddela att vi fått det bekräftat. David du har kvalat.

Oj jävlar, va skönt att höra. Dem orden är helt otroliga att få höra, kunde en märkbart lättad David få fram. 

Samtidigt höjdes musiken i bakgrunden och efter viss osäkerhet om att ha kvalat eller ej kunde tillslut bytas ut mot rejält firande. 

Normalt sett är det tajt om kvalplatserna in i det sista och om man fått en plats eller ej brukar vara klart först efter prisutdelningen för den sista tävlingen i Obergurgl i april. 

David kvalar på en andraplats i totalen med två femteplatser och en tolfteplats på fyrstjärniga tävlingar (högsta rankingen) som resultat som räknas in.

Ett stort grattis till David från oss på redaktionen till det plötsliga, men ack så välförtjänta, avancemanget till friåkningens högsta liga.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!