Finalen av Freeride World Tour och alla kvaltävlingar ställs in

Finalen av Freeride World Tour och alla kvaltävlingar ställs in

Nu kom det väntade beskeded från Freeride World Tour: Finalen Verbier Xtreme, samt alla kommande kval- och juniortävlingar, ställs in. Men vad betyder det för totalvinsten? Har David Deliv i så fall kvalat till nästa säsong och vann Max Palm juniortiteln? Kommer NM ställas in??

Rykten om tävling i helgen

Efter dagens besked att Verbier stänger skidområdet med omedelbal verkan efter direktiv från myndigheter var beslutet inte helt oväntat. 

Men ryktena sa att tävlingen var tänkt att bli av redan på söndag, och inte om två veckor som det egentligen var planerat. Lite ledtrådar från instagram stärker teorin, bland annat från en av föråkarnas inlägg nedan.

Alla kommande event inställda

Men nu kom trots allt beskedet att finalen Verbier Xtreme samt alla FWQ och Junior-tävlingar resten av säsongen ställs in. 

Det betyder att vinnarna av totalen utses utifrån nuvarande ranking, vilket innebär att både Kristofer Turdell och Hedvig Wessel, som båda ledde inför förra tävlingen i Fieberbrunn men blev omkörda i totalen efter kraschade åk, precis blir snuvade på världsmästartiteln.

Fullständiga resultat med kvalade åkare inför nästa säsong hittar du längst ner i artikeln.

Kvaltouren då???

Eftersom alla kommande tävlingar på kvaltouren till FWT också ställs in borde det innebära att nuvarande ranking gäller även där, och i så fall har en svensk faktiskt lyckats kvala. David Deliv ligger nämligen på en andra plats i herrarnas skidklass, varav tre från regionen Europe-Oceania ska kvala. Obs att detta är obekräftad info än så länge och inte ens David själv vet om det stämmer ännu.

Har Max Palm vunnit?

Om ovan spekulationer stämmer har även Max Palm i så fall vunnit titeln som juniorvärldsmästare i friåkning.

Men NM i Riksgränsen då?

Scandinavian Big Mountain Championships i Riksgränsen den 3-6 maj räknas egentligen som en 3-stjärnig FWQ numera, MEN den räknas egentligne till nästa säsongs tävlingsutbud. Dessutom är NM lite av en specialare som sköts som en egen tävling men blivit FWQ lite på sidan av, så rimlgitvis borde inte den tävlingen påverkas av FWTs inställda säsong.

Resultat FWT totalt:

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!