Foto: Emrik Jansson

Artiklar

Nytt besked: Skistar stänger alla anläggningar

Skistar stänger alla sina skidanläggningar nu även i Sverige från och med den 6 april och säsongen ut.

Text: Gabriella Edebo • 2020-03-31 Uppdaterad 2020-03-31

Skistar meddelade precis genom ett pressmeddelande att de stänger samtliga skidanläggningar säsongen ut.

I pressmeddelandet skriver de följande:

SkiStar har beslutat att stänga skidanläggningarna i Åre, Sälen och Vemdalen från och med måndag den 6 april. Påskgäster får boka av, eller boka om till nästa år. Bakgrunden till beslutet är rådet från Folkhälsomyndigheten att värna om hälso- och sjukvården i berörda regioner.

Folkhälsomyndigheten har klargjort att de åtgärder som SkiStar vidtagit för att minska eventuell smittspridning i samband med åkning i backar och liftar har varit tillfredsställande. Stängningen av skidorterna sker efter att SkiStar rådgjort med Folkhälsomyndigheten om den rådande situationen kring det lokala och regionala tryck som nu finns på vården i områden som SkiStar verkar i.

– Hälso- och sjukvården behöver kraftsamla för att kunna ta hand om ett ökat antal patienter i samband med spridningen av covid-19. Ett ökat antal resenärer skulle riskera att utsätta en redan pressad sjukvård för överbelastning, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten

-Under den senaste veckan har vi intensifierat dialogen med sjukvården i de regioner vi är verksamma i för att skapa oss en bild av hur de ser på läget. Vi har under hela den här pressade situationen haft stort förtroende för såväl sjukvården i våra regioner som Folkhälsomyndigheten som är experter i frågan. Det var självklart att be dem om råd efter den signal vi fick från nära dialog med sjukvården, säger Stefan Sjöstrand VD SkiStar.

Skidområdena i Sälen, Åre och Vemdalen håller stängt from 6 april. Det innebär att de ankommande påskgästerna som förväntades komma lördag-söndag omgående kontaktas och får möjlighet att boka av eller boka om till nästa år. I Norge stängdes SkiStars skidorter Hemsedal och Trysil direkt efter att de både kommunerna beslutat om åtgärder efter Norskt regeringsbeslut.

-Hälsa och säkerhet går före allt. Vi vill att sjukvården ska få alla förutsättningar de kan för att klara den här vårdbelastningen. Vi hoppas att de gäster som är inbokade väljer att boka om sin resa till nästa år. Jag tror personligen att vi är många som behöver något att se framemot lite längre fram när vi tagit oss igenom detta, säger Stefan Sjöstrand VD SkiStar.

SkiStars beslut stödjs av landshövding Jöran Hägglund, Jämtland Härjedalen, och Dalarnas landshövding Ylva Thörn som båda uppskattar den dialog som funnits mellan SkiStar och Regionerna och välkomnar beslutet.

Samtliga SkiStars skidanläggningar kommer härmed att ha stängt vintersäsongen i förtid. SkiStar meddelade den 12 mars 2020 att SkiStars båda norska skidanläggningar, i Trysil och Hemsedal, tvingats stänga på grund av kommunala beslut i Norge.

Uppdaterad: Nu bommar Alperna igen för säsongen


Beskedet: Svenska skidorter får fortsätta hålla öppet


Skidsnack v13 – ljusglimtar i en inställd vinter


Text: Gabriella Edebo • 2020-03-31
ArtiklarSkidorterÅreSälenSkistar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top