Foto: Philipp Klein

Artiklar

Skidsnack v14 – aprilskämt eller verklighet?

I veckans nyhetssvep kikar vi närmare på årets aprilskämt, de senaste åtgärderna för Corona i skidvärlden, topptur i vardagsrummet och mycket mer.

Text: Gabriella Edebo • 2020-04-05 Uppdaterad 2020-04-05

Aprilskämt

Utbudet av aprilskämt i år var rätt skralt, men du missade väl inte Åka Skidors aprilskämt tidigare i veckan? Trots dystra tider i världen kände vi att det behövdes lite humor och något att skratta åt. Du läser hela artikeln här.

Vail Resorts utmanar Skistar – vill köpa upp Åre

Moder Naturs aprilnarr

Majoriteten av Åka-redaktionen befinner sig hemma i Åre, och här tog nog Moder Natur priset för bästa första april-skämt. Strax efter lunch började det falla snöflingor stora som golfbollar och hajpen bland lokalborna gick i taket. En timme senare började det spöregna och blev +4 i dalen… 

Det vi önskar var ett aprilskämt

Att nästan alla skidanläggningar i Sverige nu stänger är tyvärr inget aprilskämt, även om det är sorgligt men antagligen väldigt nödvändigt inför påsk.

Fler svenska skidorter stänger pga coronaviruset


Nytt besked: Skistar stänger alla anläggningar


Uppdaterad: Nu bommar Alperna igen för säsongen

Stötta STF

De svenska fjällstugorna har redan stängt och alla fjällstationer stänger i förtid efter påsken. Det drabbar den Svenska Turistföreningens ekonomi enormt hårt, så om du inte redan är medlem så se till att bli det direkt, och/eller swisha ett bidrag för att vi alla ska kunna utnyttja de fantastiska möjligheter som våra svenska fjällstugor och stationer innebär till fjälls även framöver.

Alpint flyttar in på Garaget

Topptursbutiken Alpint flyttar nu in i lokalerna hos systerbutiken Alpingaraget för att bägge butiker ska förbättra sina möjligheter att fortsatt ha öppet och ha kvar sin personal. Så om du behöver lite ny utrustning inför när skidåkning blir aktuellt igen så passa på nu när du har chansen att stötta din lokala skidbutik och bidra till deras fortsatta överlevnad.

 

Grattis till våra nyexade skidlärare

Under veckan har de sista examinationerna för årets skid- och snowboardlärare som försöker ta sig upp på den högsta möjliga utbildningsnivån i Sverige fått backarna i Romme för sig själva. Ovanligt många klarade alla delmoment denna gång så stort grattis till alla 14 nyexaminerade skid- och snowboardlärare!

 

Nytt poddavsnitt

I denna veckans avsnitt av Åka Skidor Podcast är gästen i studion ingen mindre än Kristofer Turdell. Du hittar avsnittet på AcastiTunesYouTube eller Spotify

Åka Skidor Podcast #9: Kristofer Turdell

Norsk skidort vill öppna för locals

Hovden alpinsenter i Norge vill kunna starta liftarna under påsken för enbart boende i kommunen. Beslut ska fattas av kommunstyrelsen imorgon måndag.

En varning från Lavinprognoser

“Då de flesta skidanläggningar stänger efter helgen så är det rimligt att anta att fler än vanligt kommer att ge sig ut på toppturer eller snöskoterturer istället. Så ta lavinfaran på allvar alla ni som planerar att ge er ut i brant terräng inför och under påsken, på lavinprognoser.se hittas alltid aktuell information om lavinfara och viktiga råd om hur du bör förbereda och planera dina aktiviteter i brant terräng och samtidigt förebygga möjliga olyckor och tillbud.”

Hemleverans av Åka Skidor

Pressbyrån är en av många butiker som känner av effekterna av coronavirusets framfart och minskat antal kunder. Därför har de nu ett erbjudande där du kan få fri frakt på hemleverans av valfritt magasin, till exempel Åka Skidor, så passa på att beställa till dig själv, familjen, en vän i karantän eller mor och farföräldrar som behöver läsa om lite monoski!

Skidsnack v14 - aprilskämt eller verklighet?

Jordbävning utlöste laviner

Delstaten Utah i USA har de senaste veckorna drabbats av flera kraftiga jordbävningar, och nu i veckan skedde en jordbävning av magnitud 6,5 tillräckligt nära bergskedjan Sawtooths som orsakade flera rejäla laviner. 

Jerry tränar tailpress 

På topptur i vardagsrummet

Philipp Klein tar kreativitet i hemmakarantänen till en ny nivå med denna välgjorda stopmotion-film. Tyvärr har hans verk snotts rakt av och delats hejvilt av diverse andra konton på sociala medier, så om du också vill dela så se till att göra det direkt från kreatören själv, och inte någon som ägnar sig år att sno andras filmer utan att ge credd. Du hittar Philipps konton här: Instagram, Youtube

När Engelberg stängde

Kanske den sista skidvloggen för säsongen från Lovisa Rosengren? 

Skidsnack v13 – ljusglimtar i en inställd vinter


Vail Resorts utmanar Skistar – vill köpa upp Åre


Riksgränsen fortsätter hålla öppet – men nedre stolliften trasig igen


Text: Gabriella Edebo • 2020-04-05
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top