Foto: Erik Westberg

Nytt datum för NM i Riksgränsen 2020

I ett försök att förhoppningsvis kunna genomföra Scandinavian Big Mountain Championships i Riksgränsen i vår har arrangören nu beslutat att flytta tävlingen till den 21-24 maj.

Text: Gabriella Edebo • 2020-04-11 Uppdaterad 2020-04-11

NM i Riksgränsen skulle egentligen ha skett den 4-6 maj, men i och med de nuvarande begränsnignarna från Folkhälsomyndigheten som limiterar sammankomster för mer än 50 personer, samt det rådande läget både inrikes och i resten av världen, bedömer arrangörerna att det inte är möjligt att genomföra tävlingen på dessa datum.

Istället gör man ett försök att skjuta på tävlingen till den sista helgen som Riksgränsen har öppet, alltså den 21-24 maj. 

I och med att Riksgränsen har mer snö än på 25 år så bedömer man chanserna till ett gott snöläge även så sent som väldigt goda. Förhoppningen är såklart också att läget kring Coronavirusets spridning samt tillhörande restriktioner kommer att ha lättat tills dess.

Det slutgiltiga beslutet om tävlingen kommer att genomföras eller ej kommer att fattas den 6 maj.

Alla som hittills har anmält sig räknas automatiskt in till startlistan för de nya datumen, men de som önskar har även möjlighet att avanmäla sig och få full återbetalning. Detsamma gäller även om tävlingen skulle ställas in.

Friåkningstävlingen Ride the Cow i Hemavan som skulle ägt rum 24-26 april ställdes in redan för några veckor sedan, och nu har även Hemavans skidanläggning stängt vilket bekräftar att det var ett rimligt beslut i sammanhanget. 

Riksgränsen är just nu en av väldigt få skidorter i landet som fortfarande har öppet, men tar just nu inte emot några nya bokingar för resten av säsongen. Hur det blir om NM skulle bli av är lite oklart i nuläget.

NM är numera en kvaltävling till Freeride World Tour och drar därför fler deltagare från övtiga Europa, och vad som händer om tävlingen blir av men utan att anmälda deltagare från andra länder har möjlighet att ta sig hit är även det oklart i nuläget. 

Skidsnack v14 – aprilskämt eller verklighet?


Riksgränsen fortsätter hålla öppet – men nedre stolliften trasig igen


Nästa vecka öppnar Riksgränsen – med mest snö i landet


Text: Gabriella Edebo • 2020-04-11
Extrem-NMFreeride World QualifierFriåkningRiksgränsenScandinavian Big Mountain Championships

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen