Foto: Zermatt

Artiklar

Skidsnack v17 – Riksgränsen öppnar för bokningar igen

Riksgränsen och Björkliden tar emot nya bokningar igen, Tobleronetoppen lystes upp i svenska färger, akta renarna på fjället och how to get viral i veckans skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2020-04-26 Uppdaterad 2021-08-19

Matterhorn i svenska färger

Zermatt i Schweiz har på kvällarna lyst upp det ikoniska toblerone-berget Matterhorn i olika färger, flaggor och budskap för att sprida lite hopp i dystra tider. Tidigare denna vecka var det den svenska flaggans tur.

Nästa säsongs landslagstrupper

Nu är kommande vinters landslag presenterade från det Svenska Skidförbundet i alpint (39 åkare) och skicross (6 åkare).  

Sommarförvaring

Har du åkt klart för säsongen? Glöm för bövelen inte att ta ur batterierna ut din transceiver och även om du är lat så är det värt det att valla och slipa skidorna nu så slipper du ta tag i det när snön kommer. Läs mer om vad du bör göra och hur du går till väga för att sommarpreppa utrustningen här.

Preppa utrustningen för sommarförvaring

Tajming är allt

Glöm inte bort att klicka följ på Lavinprognoser på instagram och facebook för att få regelbundna påminnelser om att tänka till ute i fjällen.

Säsongens bästa omslag

Vilket omslag från säsongen tycker du var bäst? Vi vill veta vad du tycker! Var med och rösta här.

Omröstning: Säsongens bästa omslag 2020

Akta renarna

Har du koll på vart renarna håller hus nu i kalvningstider när du tänkt gå på topptur? Om inte, se till att kolla upp i förväg vilka fjäll som går bra att åka till utan att riskera störa vajor (renmammor) med nyfödda kalvar. Läs mer i inlägget från Tåssåsens sameby som också listar några fjäll i Jämtland som går bra att åka till.

Gränsen öppnar bokningen igen

Riksgränsen och Björkliden som är några av få skidorter som fortfarande håller öppet har hittills gjort det utan att ta emot några nya bokningar. Men nu har de meddelat att det återigen är möjligt att boka hotellrum fram till slutet på säsongen den 3 maj i Björkis och 24 maj i Gränsen. 

View this post on Instagram

De senaste fem veckorna har vi kunnat konstatera att såväl gäster som anställda visat stor respekt för de nya rutinerna rörande minimering av smittspridning. Det är mycket lugnt och glest i pister, liftar, längdspår och serveringar. Skidsugna är därför ånyo välkomna att boka boende hos oss under resterande vårvinter. ❄️ I Björkliden är endast stugor tillgängliga. I Riksgränsen erbjuder vi boende i hotell, lägenheter och vandrarhem. ❄️ I Björkliden rullar liftarna till 3 maj, i Riksgränsen ända till 24 maj. Pister och längdspår prepareras som vanligt och våra två läkarmottagningar är öppna. ❄️ Se fullständig information på vår hemsida. ❄️ Välkomna till fjälls!

A post shared by Riksgränsen (@riksgransen.se) on

How to get viral

Philipp Klein som gjorde stop motion-filmen med skidåkning hemma i vardagsrummet går igenom hur kan gjorde klippet som gick viralt.

Nästa virala klipp

Denna gång med en katt som är bättre på snowskate än du. 

Skidsnack v16 – pistmaskin föll ner i glaciärspricka


Omröstning: Säsongens bästa omslag 2020


Åka Skidor Podcast #10: Caroline Strömberg om InspireUs, Extrem Mother Tree och FWQ


Text: Gabriella Edebo • 2020-04-26
ArtiklarNyheterAlpintRiksgränsenSkicrossskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen