Skidsnack v17 - Riksgränsen öppnar för bokningar igen
Foto: Zermatt

Skidsnack v17 - Riksgränsen öppnar för bokningar igen

Riksgränsen och Björkliden tar emot nya bokningar igen, Tobleronetoppen lystes upp i svenska färger, akta renarna på fjället och how to get viral i veckans skidsnack.

Matterhorn i svenska färger

Zermatt i Schweiz har på kvällarna lyst upp det ikoniska toblerone-berget Matterhorn i olika färger, flaggor och budskap för att sprida lite hopp i dystra tider. Tidigare denna vecka var det den svenska flaggans tur.

Nästa säsongs landslagstrupper

Nu är kommande vinters landslag presenterade från det Svenska Skidförbundet i alpint (39 åkare) och skicross (6 åkare).  

View this post on Instagram

Here´s the 🇸🇪 ️squad for the 2020/2021 season 💪🇸🇪️🏆 #skiteamswedenskicross @bauhaussverige @idrefjall @goodyeareurope @audisthlm @tenson

A post shared by Swedish National Team Skicross (@skiteamswedenskicross) on

View this post on Instagram

Here are the 39 strong 🇸🇪 athletes for the 2020/2021 season ⛷🏆💪 #skiteamswedenalpine #fisalpine #squadgoals - - @vattenfall @bauhaussverige @infor @remember_sverige @hellyhansen @audisverige @skistar_official @fisalpine

A post shared by Ski Team Sweden Alpine (@skiteamswedenalpine) on

Sommarförvaring

Har du åkt klart för säsongen? Glöm för bövelen inte att ta ur batterierna ut din transceiver och även om du är lat så är det värt det att valla och slipa skidorna nu så slipper du ta tag i det när snön kommer. Läs mer om vad du bör göra och hur du går till väga för att sommarpreppa utrustningen här.

Tajming är allt

Glöm inte bort att klicka följ på Lavinprognoser på instagram och facebook för att få regelbundna påminnelser om att tänka till ute i fjällen.

View this post on Instagram

Våren är här! Men tänk på att när solen värmer upp branta sluttningar så ökar lavinfaran. Oftast ses mindre ras först, innan de större tar vid. Nu är tajmingen allt. Se till att vara ute i god tid för att inte hamna i rutten snö som är både farlig och svåråkt! På bilden: Åkare med god tajming på Storsola. #springskiing #vårskidåkning #knowbeforeyougo #avalancheforecasting #skredvarsling 📸 @arelavincenter

A post shared by Lavinprognoser i Sverige (@lavinprognoser) on

Säsongens bästa omslag

Vilket omslag från säsongen tycker du var bäst? Vi vill veta vad du tycker! Var med och rösta här.

Akta renarna

Har du koll på vart renarna håller hus nu i kalvningstider när du tänkt gå på topptur? Om inte, se till att kolla upp i förväg vilka fjäll som går bra att åka till utan att riskera störa vajor (renmammor) med nyfödda kalvar. Läs mer i inlägget från Tåssåsens sameby som också listar några fjäll i Jämtland som går bra att åka till.

Gränsen öppnar bokningen igen

Riksgränsen och Björkliden som är några av få skidorter som fortfarande håller öppet har hittills gjort det utan att ta emot några nya bokningar. Men nu har de meddelat att det återigen är möjligt att boka hotellrum fram till slutet på säsongen den 3 maj i Björkis och 24 maj i Gränsen. 

View this post on Instagram

De senaste fem veckorna har vi kunnat konstatera att såväl gäster som anställda visat stor respekt för de nya rutinerna rörande minimering av smittspridning. Det är mycket lugnt och glest i pister, liftar, längdspår och serveringar. Skidsugna är därför ånyo välkomna att boka boende hos oss under resterande vårvinter. ❄️ I Björkliden är endast stugor tillgängliga. I Riksgränsen erbjuder vi boende i hotell, lägenheter och vandrarhem. ❄️ I Björkliden rullar liftarna till 3 maj, i Riksgränsen ända till 24 maj. Pister och längdspår prepareras som vanligt och våra två läkarmottagningar är öppna. ❄️ Se fullständig information på vår hemsida. ❄️ Välkomna till fjälls!

A post shared by Riksgränsen (@riksgransen.se) on

How to get viral

Philipp Klein som gjorde stop motion-filmen med skidåkning hemma i vardagsrummet går igenom hur kan gjorde klippet som gick viralt.

Nästa virala klipp

Denna gång med en katt som är bättre på snowskate än du. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!