Foto: Goal Zero / Mike Libecki

Artiklar

Teknikprylar för nördiga skidåkare

Magiska manicker för alla prylnördar på berget som vill kunna visa film på väggen i fjällstugan, logga höjdmeter och puls på toppturen eller ladda mobilen mitt på glaciären.

Text: Åka Skidor • 2020-04-28 Uppdaterad 2020-04-28
Teknikprylar för nördiga skidåkare

Suunto 7

Spåra din träning på ett exakt sätt med över 70 sportlägen, GPS och pulsmätning på handleden. Ställ in klockan på skitouring och håll koll på exakt var du går på berget om du vill analysera din topptur i efterhand och se var du gick. Eller varför inte köra topptur som träningsform och köra några vändor i din hemmabacke?

5 100 kronor

Teknikprylar för nördiga skidåkare

DJI Mavic Mini

Kompakt liten söt och lättflugen drönare men med professionell bildkvalité, i stil med dess större syskon. En perfekt kombination av mjukvara och hårdvara som gör den enkel att flyga och fota med. I Fly More Combo-paket ingår en väska, två extra batterier, tre extra par propellrar, snabbladdare och propellerskydd. 

5 690 kronor

Teknikprylar för nördiga skidåkare

Goal Zero Switch 10 Solar Kit

Kylan på berget är inte snäll mot dagens teknik. Med dessa lätta solceller på 480 gram och 2300 mAh-batterikapacitet kan du ladda mobilen, pannlampan eller kameran medan du turar eller tar en paus på berget.

1 399 kronor

Teknikprylar för nördiga skidåkare

Therm-ic Set 3D +C-Pack 1300B

Set 3D +C-Pack 1300B från Therm-ic är värmesulor med upp till 13 timmars värme. Stabil värmesula med EVA-dämpning och anatomisk 3D-form för optimal passform ochkomfort. Hantera alla inställningar med din smartphone via bluetooth. Du kan ändra värme, ställa in tidsintervall och se batteristatus direkt i din telefon.

1 495 kronor

Teknikprylar för nördiga skidåkare

Swiss Military by Chrono St. Moritz Recco

Kunskap och sunt förnuft är de bästa sätten att undvika olyckor. Men om oturen är framme så är det här klockan för dig. Swiss Military-klockorna har fått ett armband framtaget tillsammans med Recco. Bandet är utrustat med Advanced Rescue Technology-chip som gör det möjligt för räddningspersonal att hitta dig om du dras med av en lavin eller om du går vilse i dimma på berget.

3 695 kronor (klocka) 
599 kronor (armband)

Teknikprylar för nördiga skidåkare

BenQ GV1

2-i-1 favorit. Portabel projektor och bluetooth-högtalare i ett. Du kan streama filmer eller spela upp dina åk från dagen på väggen i fjällstugan direkt från mobilen. GV1 fungerar även som en bluetooth-högtalare så att du kan spela din favoritmusik under frukosten för att tagga till inför dagen på berget.

4 495 kronor

Topptur utan tech – alternativen för dig med vanliga pjäxor


Skidsnack v17 – Riksgränsen öppnar för bokningar igen


Skidtest 2020: De bästa skidorna för topptur


Text: Åka Skidor • 2020-04-28
ArtiklarPrylar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen