Foto: SVT

Artiklar

Skidsnack v18 – Hansdotter krossade rekord i 90 grader

Det är oklart om Åre kommer öppna för cykling eller ej i sommar, Frida Hansdotter krossade rekordet i jägarställning i Mästarnas Mästare och nu är lavinprognoserna slut för säsongen.

Text: Gabriella Edebo • 2020-05-03 Uppdaterad 2021-08-19

Hansdotter dubblade rekord i ”90 grader”

I förra helgens avsnitt av Mästarnas Mästare i SVT, som i år gästas av både alpinåkaren Frida Hansdotter och friåkaren Henrik Windstedt, krossade Frida det gamla programrekordet i 90 grader och satte ett nytt på hela 26 minuter, utan att ens se så ansträngd ut. Se avsnittet på SVT Play här.

Fonna får park

Folgefonnahar nu öppnat men det var länge oklart om det skulle bli någon park eller ej, och i så fall när. Men nu är det klart att det blir av och bygget har redan börjat och kommer utvecklas under säsongens gång. 

Oklart om det blir någon cykling i Åre i sommar

Åre Bike Park har skjutit upp öppningen på obestämd framtid. Cykelparken skulle ha öppnat den 5 juni men så blir nu inte fallen på grund av Coronaviruset. ”Vår vilja och förhoppning är att kunna öppna upp Åres fantastiska cykling den här sommaren, vi vet bara inte när det blir i dagsläget.” skriver Skistar. Enligt Skistar är förberedelserna dock i full gång för att när det väl är dags kunna starta på kort varsel.

Järvsö och andra bike parks öppnar

Flera andra skidanläggningar med luftburen cykling planerar däremot att öppna som vanligt. Bland annat Järvsö Bike Park som öppnar 20 maj och Ramundberget 3 juli.

Åre Skidsport blev årets sportbutik

I tidningen Sportfacks årliga utnämningar Gear of the Year utsågs Åre Skidsport som i höstas fyllde hela 70 år till årets butik. Stort grattis säger vi, enormt kul att se våra mindre och specialiserade skidbutiker lyckas. 

 

Slut på Lavinprognoser för säsongen

I nästan hela landet har den sista lavinprognosen för denna säsong nu publicerats. Prognosen för Riksgränsen och Abisko fortsätter dock fram till den 17 maj. Dock finns det fortfarande stora mängder snö på många håll i landet, och lavinfaran försvinner såklart inte bara för att prognoserna gör det… Stort tack till Lavinprognoser.se för denna fantastiska tjänst! 

 

Puckelpist på sommaren?

Om inte puckel vore svårt nog så testa träna på en plastmatta..

 

Kraschfest från soffan

Sugen på att kolla på när andra kraschar och gör bort sig hemma från soffan? Kika in Factions senaste edit med en sammanställning av de bästa missödena från filmningen av deras senaste långfilm som kom i höstas.

Skidsnack v17 – Riksgränsen öppnar för bokningar igen


Omröstning: Säsongens bästa omslag 2020


Åka Skidors bergskunskap del 3: Lutning & väderstreck


Text: Gabriella Edebo • 2020-05-03
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen