Skidsnack v19: Mästarnas skidåkare & inställt NM

Skidsnack v19: Mästarnas skidåkare & inställt NM

NM ställs in och ersätts av videotävling, dubbla skidåkare i final av Mästarnas Mästare, nysnö i fjällen och mycket mer i veckans skidsnack.

NM inställt - blir videotävling istället

Det inte helt oväntade beskedet om att Scandinavian BiG Mountain Championships tvingas ställa in kom i veckan. Men tävling blir det ändå i genom video.

Dubbla skidåkare i final

Finalen av Mästarnas Mästare i SVT har idag avgjorts och båda skidåkarna Frida Hansdotter och Henrik Windstedt lyckades ta sig till final. För att undvika vidare spoilers så kan du se finalen på SVT Play här.

Tack och bock till Lavinprognoser

Nu har även det sista området i Riksgränsen/Abisko fått sin sista prognos för säsongen publicerad. Tack till alla som gör denna tjänst möjlig! 

Fortsatt gott om snö

Även om Lavinprognoserna är slut för säsongen betyder det verkligen inte att det är slut på snö. De senaste dagarna har det kommit rapporter om puder både från Jämtland/Härjedalen och norröver som i bland annat Riksgränsen, som fortfarande har öppet.

Säsongens bästa omslag avgjort 

Vi var nyfikna på vad du som läsare tycker och hade därför denna omröstning här på hemsidan under våren för att ta reda på vilket som var ditt favoritomslag från vintern 2019/2020.

Klassiskt skutt från Stenis

SVT publicerade i veckan en favoritsekvens i repris från när Ingemar Stenmark deltog i Mästarnas Mästare och var ute och hoppade lite på muren bakom huset. 

Snön är nattad

På flera håll i landet har nu överbliven snö lagts på hög och fått ett täcke för att vara redo inför tidig säsongstart till hösten. Läs mer om konsten att lagra snö här.

Comfort Zones: Shred and safety, Engelberg

Andra avsnittet i OnEdge, säkerhet på berget. Dessa brudar älskar bra häng och har därför dragit ihop ett On Edge event för att fler ska få lära sig om säkerhet. And why this? Mer kunskap, bredare comfortzone och fetare åk! Häng med på härligt Shred & Safety! 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!