Foto: World Snow Day

Artiklar

Skidsnack v22: Skidsveriges första konkurs

I veckans nyhetssvep: Svanstein har gått i konkurs, första dödsfallet i norsk lavin, Sweet firar 20 år och Zermatt öppnar för skidåkning.

Text: Gabriella Edebo • 2020-05-31 Uppdaterad 2021-08-19

Funäsdalens planerade skatepark

Förra helgen höll Tänndalen öppet för länsbor och lovade att hälften av intäkterna från liftkortsförsäljningen skulle skänkas till Härjedalens Skateboardklubb. Det hela slutade med att 54 150 kronor samlades ihop för att stötta byggnationen av en skatepark i Funäsdalen. 

Carl Regnérs nya sommarjobb

Det blir inge mer flaggande på byggarbetsplatser för Freeride World Tour-åkaren Carl Regnér som under sommaren istället kommer att hänga på Alpingaraget och bland annat fixa med butikens E-handel.

Svanstein i konkurs

Denna vecka kom det tyvärr nyheter om att skidorten Svanstein har gått i konkurs efter att de tappat mer än 90% av intäkterna i samband med Coronavirusets intåg. Det är som det verkar den första svenska skidorten som tvingas till konkurs, och förhoppningsvis även den sista. Läs mer här

Dödsfall efter lavin i Norge

Rapporten om att ingen hittills omkommit i norska laviner för ett par veckor sedan höll dessvärre inte säsongen ut. I söndags omkom en skidåkare i 40-årsrollen i en lavin på Gråfonnfjellet i Romsdalen. Mer information om olyckan finns på friflyt.no

Kiruna fick avsluta säsongen med midnattssol

När prognosen lovade molnfritt och midnattssol passade Luossabacken i Kiruna på att slänga in en extra öppetkväll för att fira en lång och snörik säsong. För första gången kunde Kirunabor köra midnattsåkning i hemmabacken i onsdags. 

Tryouts till Sveriges Demoteam 

Nu finns det nya datum för uttagningarna till Snowsport Sweden demoteam 2024 som kommer att genomföras i Tänndalen den 18-20 december.

Denna säsong blev inte som tänkt

Men det kommer fler vita vintrar påminner World Snow Day om.

Känner du igen staketet?

Var finns detta ikoniska staket? Scrolla ner för svaret om du inte redan vet rätt svar.

Staketet finns i den lilla byn Glacier nedanför Mt Baker Ski Area i USA.

Zermatt öppnar för skidåkning igen

Från och med den 6 juni kan du åka skidor uppe på glaciären i Zermatt igen.

Sweet Protection fyller 20

Stort grattis till den norska stoltheten inom skyddsutrustning Sweet Protection som i veckan firar 20 år!

Jesper Tjäders nya trick

Denna video har cirkulerar friskt på sociala medier i veckan.

Skidsnack v21: Skidlegender på gräs


Se upp i backen! Skidnostalgi med Lasse Åberg


Okända pärlor: Westendorf, Österrike


Text: Gabriella Edebo • 2020-05-31
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen