5fd945842a6aa

Video: Sail & ski mitt i Coronakrisen

En expedition på väg mot Grönland för att filma otillgänglig skidåkning från en segelbåt fastnade till havs när länder stängde igen på grund av Coronaviruset.

Text: Gabriella Edebo • 2020-06-03 Uppdaterad 2020-06-03

I början av mars 2020 möttes sju skidåkare från olika delar av världen upp i Ísafjörður på Island och gjorde sig redo för att segla mot Grönland för att åka rännor och producera en ny skidfilm. Men halvvägs dit nåddes de av nyheten av både Grönland och många andra länder i världen börjat stänga sina gränser och expeditionen tog en hastig vändning. 

Både expeditionen och den planerade filmen fick abrupt läggas om och huvudfokus flyttades från branta rännor och puder till att ta sig hem och hålla sig frisk. 

Kortfilmen Changing Course beskrivs av skaparna som ”the story of trying to do a ski expedition in the Arctic during a global pandemic”.

En film av Anne Cleary & Florence Gross

Åkare Keree Smith, Mary McIntyre, Corinne Prevot, Ilka Hadlock, Eliel Hindert, Julia Olsen, Marie-Leona Charpentier.

Skidsnack v22: Skidsveriges första konkurs


Åka Skidor Podcast #6: Ski & Sail med Wille Lindberg


Se upp i backen! Skidnostalgi med Lasse Åberg


Text: Gabriella Edebo • 2020-06-03
Video

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen