Foto: Ming T. Poon i Lofoten

Glad sommar från Åka Skidor-redaktionen

Högsommarvärme i Åre men den utspridda redaktionen funderar på kommande snöfall och en vinter som lär föra med sig mer skidpepp än någonsin skådat efter denna säsongs abrupta avslut.

Text: Gabriella Edebo • 2020-06-16 Uppdaterad 2020-06-16

Ledare – utspridd entusiasm

Nedan text publicerades i säsongens sista nummer av Åka Skidor, närmare bestämt #3 från mars 2020.

”Var sitter ni någonstans?” 

Sitter. Denna moderna formulering för ”var ligger ert kontor?”. En fråga som när det gäller Åka Skidors redaktion inte är helt enkel att komma med ett rakt svar på. 

Fasen, inte ens vi själva har ett bra svar på det vid varje givet tillfälle. En av oss kanske sitter i en källarlokal i Åre, eller vid köksbordet eller i soffan i Såå, sex kilometer bort. En annan vid köksbordet i Vik, någonstans mittemellan. Eller vid ett köksbord i Glacier utanför Mt Baker. En tredje på ett kontor i Solna, men kanske oftast i Bagarmossen. Eller så är vi någon helt annanstans och glömt att berätta det för varandra – husbilar i Japan, insnöade i Riksgränsen, i en kabinbana i Schweiz, på skintracks på Lofoten eller i vindskaren vid Blåsten.

Hade det inte varit för chattverktyget Slack så hade vi alla tre varit inlagda på psykakuten för länge sedan med nervösa sammanbrott. Det är ett chattrum som är en förvirrad blandning av nonsensmeddelanden, ständiga missförstånd och lösryckta emojis. Inte sällan skickat på språng från telefonen.

Lägg därtill magasinbranschens mest hopplösa (och härliga) frilansare på det och du har ett recept för en total katastrof. Det är inte ovanligt att överenskomna deadlines överskrids med ett halvår utan minsta problem, det är snarare en regel. Om vi ens får det vi beställt från första början vill säga, inte sällan dyker något helt annat upp i inboxen eller via Wetransfer. Ibland har vi, dagen innan tryck, fått jaga efter högupplösta bilder bara för att inse att fotografen ifråga befinner sig på Baffin Island i tre månader. Men det brukar nästan alltid lösa sig ändå.

”Om du kan, lämna allt för en stund
och dra iväg och åk skidor.”

Glad sommar från Åka Skidor-redaktionen
Webb- och chefredaktör hemma i Åre. Foto: Emrik Jansson

Att vi faktiskt (oftast i alla fall) lyckas lämna tidningen i tid till tryckeriet är något som förvånar oss varje gång. Men, om vi ska vara ärliga med oss själva så har vi valt att gå in i Åka Skidors värld för att vi helt enkelt mår bättre och presterar bättre under lösa former, och för att vi älskar skidåkning och att förmedla det till andra skidälskare. Det enda tråkiga är att det går lite för långt mellan de tillfällena då vi faktiskt ses i verkliga livet.

När vi skriver det här har vi 33 minuter till säsongens sista deadline. Två av oss sitter med snön som yr utan fönstret i Åre och i eftermiddag står vi ute i skogen någonstans och letar efter ospårade linjer. 

Den bästa delen av skidsäsongen här i Sverige ligger framför oss och vi tänker dra full nytta av den. Det tycker vi du med ska göra. Om du kan, lämna allt för en stund och dra iväg och åk skidor* så ses vi i höst igen när Åka Skidor drar igång sin 47:e säsong. Tills dess hittar du oss här på akaskidor.se eller @akaskidormag.

Må väl! Åk väl! 

*Denna text skrevs ett par veckor innan hela världens skidliftar bommade igen till följd av en hastigt eskalerande pandemi. 

Nu tar vi lite välförtjänt sommar”ledigt” (även om tidningsbranschen och hemsidan aldrig riktigt sover) innan det är dags att göra i ordning säsongens första nummer som du hittar i butik den 25 augusti.

Vi ses i höst!

/ Tobias (Chefredaktör), Tobias (Art Director) och Gabriella (Webbredaktör)
redaktionen@akaskidor.se

Glad sommar från Åka Skidor-redaktionen
2 x Tobias och en Gabbi

En hyllning till hemmabacken


Ta liften och cykla i sommar – 10 bike parks i Sverige


Fråga Åke: skidbalett & den perfekta svängen


Text: Gabriella Edebo • 2020-06-16
Sommar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen