Foto: Kläppen Ski Resort

Artiklar

1000 lediga jobb i fjällen via digital jobbmässa

På tisdag har du chansen att säkra vinterns jobb i fjällen då Arbetsförmedlingen arrangerar en digital jobbmässa tillsammans med flera av branschens största arbetsgivare.

Text: Gabriella Edebo • 2020-08-16 Uppdaterad 2020-08-16

De svenska fjällföretagen har nu dragit igång rekryteringsprocessen inför årets vintersäsong och söker totalt fler än tusen säsongsarbetare. 

Nu på tisdag den 18 augusti arrangerar Arbetsförmedlingen en digital fjällmässa som ger arbetssökande möjligheter att träffa ett tiotal arbetsgivare online.

– Den stora fördelen är att arbetssökande från hela landet kan delta, var de än befinner sig. Tidigare har den intresserade behövt resa till någon av de orter där vi haft en fysisk fjällmässa. Nu räcker det att ha en internetuppkoppling, säger Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten på Arbetsförmedlingen.

1000 lediga jobb i fjällen via digital jobbmässa

Jobbchansen Online Fjällmässan består av två delar, webbsändning och snabbintervju.

Arbetsgivare från fjällvärlden presenterar drygt tusen lediga tjänster som ska tillsättas inför vintersäsongen. Det kan vara allt från skidlärare, liftvärd och pistmaskinsförare, till butikssäljare, telefonist, barnaktivitetsledare, serveringspersonal, bartender och diskare.

Under sändningen svarar de på frågor från de arbetssökande i chatten. De arbetssökande kopplar upp sig där de befinner sig och det enda som krävs för att delta är en dator, mobil eller surfplatta med internetuppkoppling.

Efter sändningen kan de arbetssökande anmäla sig till snabbintervjuer som sker via livevideo med de arbetsgivare och tjänster de är intresserade av.

– I dessa tider med en pågående pandemi är en digital mässa optimal, deltagarna kan delta i sin hemmiljö och behöver inte trängas i en mässlokal, säger Charlotte Lindman, programledare från Arbetsförmedlingen.

1000 lediga jobb i fjällen via digital jobbmässa
Foto: Stöten

Deltagande arbetsgivare på Fjällmässan i år är Skistar, Kläppen, Lofsdalen, Stöten, Branäs och Arjeplog hotell Silverhatten. Tillsammans har de omkring tusen lediga platser som ska tillsättas inför vintersäsongen. 

När? Tisdag 18 augusti
Tid? Start klockan 10:00
Plats? livesändning via den här länken

Arbetsgivare som deltar

Skistar
Kläppen
Lofsdalen
Stöten
Branäs
Arjeplog hotell Silverhatten

Lediga jobb på fjällmässan

Skidanläggning:
Skidlärare, liftvärd, skidpatrull, pistmaskinsförare, skiduthyrningen, skidverkstad.

Hotell och restaurang:
Receptionist, restaurangmedarbetare, serveringspersonal, kock, restaurangbiträde, köksmedarbetare, diskare, bartender

Servicejobb:
Receptionist, fastighetsskötare, barnaktivitetsledare, vaktmästare, butikssäljare, gästvärd/-värdinna, säljare, bokning, telefonist.

Guide till vinterns bästa jobb


En reseledares bekännelser


Lediga jobb på svenska skidorter just nu


Text: Gabriella Edebo • 2020-08-16
ArtiklarNyheterSkidorterJobb

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen