Det kan bli folktomt i Squaw Valley i vinter även på puderdagar. Foto: Oskar Enander

Artiklar

Nordamerikanska skidorter inför reservationssystem för skiddagar

Flera skidorter i USA och Canada inför krav på bokning av skiddagar. Spontanköp av dagskort är tills vidare omöjligt.

Text: Peter Nilsson • 2020-09-22 Uppdaterad 2020-09-22

Flera av de stora nordamerikanska skidortsgrupperna har nu släppt uppdaterade Covid-riktlinjer för vintern. Inte helt oväntat innehöll riktlinjerna strikta restriktioner för restauranger. Vidare införs även krav på munskydd för samtliga besökare samt åtgärder för att separera sällskap i liftar och liftköer.

Något som däremot väckt uppmärksamhet är nya system för att reservera skiddagar när antalet gäster i anläggningarna begränsas. Både Vail Resorts och Alterra Mountain Group har infört bokningssystem för sina respektive multi-resort-säsongskort, Epic Pass och Ikon Pass.

Innehavare av Epic Pass, vilket inkluderar skidorter som Whistler Blackcomb, Breckenridge och Lake Tahoe, kommer att kunna förboka upp till 7 dagar åt gången. När en dag förbrukats kan en ny bokas, så att det maximala antalet bokade dagar hela tiden begränsas till 7 dagar. 

Nordamerikanska skidorter inför reservationssystem för skiddagar
Cody Townsend gillar sitt Squaw-puder torrt, kallt och för sig själv. Foto: Oskar Enander

Även innehavare av Ikon Pass påverkas av nya regler. Vissa av deras skidorter kommer begränsa antalet Ikon Pass gäster och kräva förbokning, bland andra Jackson Hole och Big Sky. Alterra påpekar dock att de primärt kommer de minska antalet gäster genom att begränsa antalet dagskort till ett specifikt antal besökare per dag. Försäljning av liftkort i kassan vid dalstationerna är tills vidare inställd och ersätts av förbokning.

 

Nordamerikanska skidorter inför reservationssystem för skiddagar
Foto: Jackson Hole

Skidåkning i Amerika kryddades plötsligt med ett inslag av gambling. Den som vill boka skiddagar gör nog bäst i att sitta redo framför datorn samma minut som bokningarna släpps.

(Åka Skidor förutspår att stora mängder dagskort i efterhand kommer att säljas på svarta marknaden till hutlösa priser. Vi tänker därför boka dagskort under nyårshelgen i Vail för så mycket redaktionens samlade kreditkort klarar av.)

Vilka av orterna i Ikon pass som kräver bokning ser du här.

De fullständiga reglerna för Epic Pass hittar du här.

 

Dra västerut! USA:s 10 bästa skidorter


Mt Baker – Följ med skidpatrullen på världens snöigaste skidort


Jackson Hole Air Force – Baksidans brödraskap


Text: Peter Nilsson • 2020-09-22
ArtiklarAspenJackson HoleKanadaLiftkortUSAVail

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen