Foto: Kvitfjell

Artiklar

Första skidorten i Skandinavien har öppnat

Idag öppnade norska Kvitfjell för säsongen och välkomnar både träningsgrupper och alla med säsongskort att komma och åka på den sparade snön.

Text: Gabriella Edebo • 2020-09-26 Uppdaterad 2020-09-26
Första skidorten i Skandinavien har öppnat
Foto: Kvitfjell

Kvitfjell, strax norr om Lillehammer, passade på att spara de stora mängder snö som fortfarande fanns kvar i pisterna när alla norska skidorter fick order om att stänga i våras för att hindra smittspridning av Coronaviruset. Det visade sig att de mängder som fanns kvar efter sommaren var tillräckligt för att kunna öppna redan nu, så idag lördag snurrade en av liftarna igång för säsongen.

Totalt skrapade de ihop mer än 70 000 kubikmeter snö i våras vilket varit tillräckligt för att få till en ordentligt bred backe som ska duga för storslalomträning och en imponerande lång backe för att vara september.

Under de första veckorna när det finns begränsat med utrymme på den gamla snön är det bara inbokade träningsgrupper samt alla som redan köpt sitt säsongskort som är välkomna. Anläggningen öppnar sedan på riktigt den 7 november.

Första skidorten i Skandinavien har öppnat
Nysnö öppningsdagen till ära. Foto: Kvitfjell

Snø og tråkkemaskin i skjønn forening – endelig gjenforent. Lørdag braker det løs i Treningsbakken. Husk at dersom du har sesongkort har du muligheten til å kjøre ski hver helg fram til ut oktober!

Posted by Kvitfjell on Thursday, September 24, 2020

En hyllning till carving och riktigt greppiga pister


Romme – en amerikansk skidort i miniatyr


Träningsschema: Kom i form inför vintern


Text: Gabriella Edebo • 2020-09-26
ArtiklarNyheterKvitfjellNorge

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen