Powder Magazine från oktober 2019.

Artiklar

Skidsnack v40: Powder Magazine läggs ned

Ett stycke skidhistoria går i graven, klart för nytt skidområde i Björnrike, framtidens fjällräddare kommer till undsättning med jetpacks. Det och lite till i veckans skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2020-10-04 Uppdaterad 2021-08-19

Klart för nytt skidområde i Björnrike

Länsstyrelsen har i veckan gett klartecken till en utbyggnad av skidområdet i Björnrike. Det som till en början var tänkt bli Örndalen har fått skala ner ambitionerna för att inte störa de häckande kungsörnarna i området i Skorvdalen söder om Björnrike, och istället kommer det nu att kallas Björnrike Syd. Planen inkluderar ca 2000 bäddar, fyra liftar och sex nya nedfarter. Läs mer om projektet på SVT Nyheter här.

Dramatik och brottsmisstankar i Ischgl

Fyra personer i Ischgl, där det ryktas om att självaste borgmästaren är en av dem, är misstänkta för brott i samband med massutbrottet av Covid-19 på skidorten i vintras. Det handlar om att de eventuellt medvetet inte har informerat om att det pågick ett utbrott på orten, som gjorde att många besökare sedan tog med sig smittan till sina hemländer. 

Powder Magazine går i graven

Inatt kom en blixt från klar himmel: ägaren till de amerikanska tidningarna Powder, Snowboarder, Surfer och Bike Magazine har precis informerat redaktionerna om att de läggs ner med kort varsel. Surfer och Bike avslutas med omedelbar verkan och Powder och Snowboarder finns kvar fram till november, sen är det finito både i print och på webb. Powder har funnits sedan 1972 (två år innan Åka Skidor startades) och deras sista tidning blir Photo Annual. Läs mer om nedläggningen och tankar från en av grundarna och före detta redaktören Steve Casimiro här.

Skidsnack v40: Powder Magazine läggs ned
Powder genom tiderna.

Nytt format för Freeride World Tour

Trots pågående pandemi satsar FWT på att genomföra säsongen som vanligt, med stopp i tre olika världsdelar. I veckan släppte de kalendern och detaljer för det nya poängsystemet som kommer att gälla i vinter. Läs mer detaljer här.

Nytt upplägg för Freeride World Tour

Norse säljer slut och flyttar in på Garaget

Det lilla skidmärket Norse från Göteborg med en av världens främsta skiddesigners i spetsen har redan sålt slut på nästan alla längder i de två modellerna The Freeride och The Enduro. Faktum är att de bara finns i lager på Alpingaraget, som precis tagit in skidmärket ner i sin ärade källare. Som tur är kommer en ny laddning skidor i slutet på oktober.

Framtidens fjällräddare?

Sjukvårdare i England håller på att testa en ny metod med futuristiska jetpacks för att kunna rädda folk i nöd på otillgängliga platser. Vi har dock på känn att metoden kanske inte fungerar helt problemfritt i fjällmiljö. För vem räddar fjällräddaren när denne kraschat med sin jet-dräkt? Vi ser framför oss ett scenario som liknar det på NM i friåkning när fler skidplockare kallas in för att plocka upp utrustning från den första skidplockaren längs ett isigt nordalsbranten.

Vad gör du på pistkanten?

Inte har du lika kul som Magnus Granér har i alla fall.

Båsenberga ska få ny lift

Båsenberga Slalomklubb i Vingåker utanför Katrineholm har beviljats bidrag i form av lokalstöd från Allmänna Arvsfonden som gör det möjligt för klubben att anlägga en ny lift och mer åkyta som är tänkt att vara klart till säsongen 2021-2022.

Film: Level 1 – Nothing

Level 1 gjorde sin sista långfilm i fjol, men som tur är la de inte av helt med skidfilmsproduktionen. I den 12 minuter långa “Nothing” ser vi bland annat Lucas Stål Madison göra sjuka trick i vanlig ordning.

Film: Windstedt Stories #9 

Henrik Windstedts videoserie är tillbaka, denna gång handlar det om att säkra tidig snötillgång i den lilla hemmabacken i utkanten av Åre.

Skidsnack september: Nakenchock på pudrigt omslag


Norse Skis – nytt svenskt skidmärke med fokus på hållbarhet


Verksta'n: stoppa stanken från pjäxorna


Text: Gabriella Edebo • 2020-10-04
ArtiklarNyheterBjörnrikeHenrik WindstedtLucas Stål Madisonskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top