Frankrikes skidorter presenterar gemensam Covid-strategi inför vintern
Chad Sayers på Aiguille du Midi i Chamonix. Foto: Mattias Fredriksson

Frankrikes skidorter presenterar gemensam Covid-strategi inför vintern

Frankrikes skidorter har gått ut med en gemensam plan för att hantera Covid-19 i vinter för att du som gäst ska känna dig trygg och säker.

Pressrelease från Atout France

Munskyddskrav i liften, ingen stående servering på restauranger och barer, desinfektion av uthyrningsutrustning och online-bokning på allt från hotell till utrustning och liftkort för att undvika fysiska köer, är några av de Covid 19-förhållningsregler som de franska skidorterna precis har offentliggjort med en grafisk illustration över en fiktiv fransk skidort.

"Den stora fördelen just nu är att vi har gott om plats i bergen och ram för utomhusaktiviteter med avstånd," meddelar den franska skidortsföreningen, France Montagnes.

Personalen och skidturister på de franska skidorterna ska gemensamt bidra till att bevara möjligheten att fortsatt åka skidor i bergen – och till att bevara allas hälsa. Så meddelar de franska skidorternas förening, France Montagnes i deras nu offentliggjorda infoguide om hantering av Covid 19 inför den kommande skidsäsongen 20/21.

Guiden är ett justerbart dokument, som uppdateras löpande, i takt med at Covid 19-situationen ändrar sig. Infoguiden har som uppgift att informera om gällande Covid 19-förhållningsregler i världens största skidortsområde.

Enligt Jean-Marc Silva, som är direktör för France Montagnes, förväntas den kommande säsongen satt bli komplex.

"På några områden har vi nog det bättre ställt än några av de andra skidortsländerma, eftersom vi i Frankrike inte har samma slags vilda, smittoriskfyllda afterski – och dessutom har fler, mindre, individuella logimöjligheter än i några av våra grannländer, där det ofta finns riktigt många hotell." Jean-Marc Silva tillägger:

"Det är dessutom viktigt att notera att de franska skidorterna utgör ett enormt område där det finns gott om plats att hålla avstånd. Särskilt om man väljer någon av de mindre kända och mindre destinationerna. Det kommer komma många turister till bergen i vinter, så det är en bra idé att sprida ut sig så mycket som möjligt. Många "icke-skidåkare" väljer i år att semestra i bergen, nu när de inte åker på en storstadssemester eller till ex. till Asien på vintersemester. Gemensamt för båda är att de letar efter bra utomhusområden i bergen. Vi rekommenderar därför alla att boka en resa till de mindre kända områdena."

Info om vad du kan vänta dig på skidorterna i Frankrike i vinter. Klicka på bilden för full storlek.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!