Foto: Swiss Crossblades

Artiklar

Skidsnack – topptursblades är årets julklapp

Hur blir det med Untracked Film Tour nu i höst egentligen? Vad ska du köpa i julklapp till din gramjägande topptursfantast? Svaren hittar du i veckans nyhetssvep.

Text: Gabriella Edebo • 2020-11-15 Uppdaterad 2021-08-19

Uppdatering: Untracked Film Tour 2020

I det senaste numret av Åka Skidor kan du läsa om att Untracked Film Tour gör comeback i miniformat nu i november. Men så blir det inte tyvärr. Från det att tidningen skickades till tryck gick det snabbt utför med smittspridningen i landet så just nu är filmkvällarna uppskjutna till december till att börja med. Mer info kommer.

Årets bästa skidfilm är online 

Vi är många som tålmodigt har väntat på att få se mästerverket ”12 000km – Transsiberian to Japan” igen efter att det var den i särklass mest uppskattade filmen på Untracked Film Tour förra året. Läs mer om tågresan från Sverige, genom Ryssland, hela vägen till Japans puder här och se filmen på Vimeo här. 

12 000 km: Från Stockholm till Japan med Transsibiriska Järnvägen

Åre Skidfabrik fyller pokalskåpet

De senaste veckorna har Åre Skidfabrik och personerna bakom det hela tilldelats flera fina utmärkelser för företagande, bland annat en så kallad DI Gasell som delas ut av Dagens Industri till Sveriges snabbast växande företag.

Åre Skidfabrik prisas som gasellföretag av Dagens Industri

På Spåret – vintersportspecial

Idag är den en vecka kvar tills vinterstudion drar igång, och det firas på SVT med en vintersportsvariant av På Spåret. Programledare och domare är Yvette Hermundstad och André Pops och i kupéerna hittar vi Jacob Hård och Anders Blomquist som tävlar mot Maria Pietilä Holmner och Björn Ferry. Se avsnittet på SVT Play här.

FWT i Japan och Kanada inställt

Coronapandemin ställer till det (igen) för arrangörerna av Freeride World Tour. Den kanske aningen optimistiska planeringen att genomföra världstouren i friåkning som vanligt i vinter med stopp på tre olika kontinenter har fått skrotas. Istället tänker arrangören lägga till två nya stopp inom Europas gränser, om världsläget tillåter. 

Freeride World Tour ställer in tävlingar i Japan och Kanada

Snökanonerna igång på svenska skidorter

Även om framtiden är oviss så har många skidorter nu dragit igång sina snöläggningssystem för att producera vitt guld.

Topptursblades – tekniken vi alla väntat på

Lätt är rätt, så har ju trenden sett ut de senaste åren och just därför är det väl självklart att vi alla borde gå på topptur med blades istället? Det har i alla fall det schweiziska företaget Crossblades kommit fram till, som designat en ubåtsliknande miniskida som inkluderar en superkort stighud. Årets julklapp kanske?

How to: lära sig topptur

Tänker du också att det kan vara bra att ha alla verktyg redo att dra på topptur i vinter om det skulle bli fullt i liftsystemen, eller om det vill sig riktigt illa och tvingas stänga? Salomon har tänkt i samma banor och sätter ihop en serie kallad ”How to get into Backcountry Ski Touring”. Du hittar den på Youtube här.

Skidsnack – Alpernas skidorter tvingas stänga igen


12 000 km: Från Stockholm till Japan med Transsibiriska Järnvägen


Novembernumret av Åka Skidor äntligen ute!


Text: Gabriella Edebo • 2020-11-15
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen