Liftköer som den här är precis det Romme jobbar för att undvika i vinter. Foto: Adam Klingeteg

Artiklar

Romme Alpin begränsar antalet gäster i vinter

För att undvika trängsel och samtidigt bibehålla kvalitén i anläggningen kommer Romme begränsa antalet besökare i anläggningen i vinter.

Text: Peter Nilsson • 2020-11-25 Uppdaterad 2020-11-25

Tidigare i höst rapporterade Åka Skidor om att flera av de stora skidorterna i Nordamerika infört bokningssystem för att begränsa antalet besökare i vinter.

Som första svenska anläggning meddlear nu Romme Alpin att de begränsar antalet skid- och snowboardåkare i anläggningen vintern 2020-2021. Alla gäster kommer att behöva ladda eller förboka sitt SkiPass i förväg. SkiPass kommer inte att säljas på plats i anläggningen. Förutom att antalet åkare kommer att vara begränsat genomförs en rad andra åtgärder. Bland annat kommer skiduthyrning och restauranger att ha nya kösystem för minskad trängsel.

Alla skidanläggningar är olika och har olika förutsättningar. Romme Alpin är framförallt en dagskidanläggning. Deras gäster kommer främst från närområdet i Dalarna, där anläggningen är många skidåkares hemmabacke, samt från Stockholm och övriga Mälardalen. De bedömer att det kommer att bli högt tryck på dagskidanläggningar, när flera regioner har någon form av reserestriktioner.

Romme Alpin begränsar antalet gäster i vinter
Foto: Adam Klingeteg

Romme Alpin har ett stort antal dagsgäster och har vanligtvis svårt att veta hur många gäster som ska komma under dagen, då merparten av besökarna kommer oanmälda. Anläggningen beskriver hur det som normalt är en styrka, tillgängligheten, nu tvärtom blir en stor utmaning, då det är enkelt att besöka anläggningen med egen bil för bara en skiddag.

En dag med extra fint väder skulle vi utan begränsningar ha svårt att klara de rådande restriktionerna, förklarar Romme Alpin.

Vidare bedömmer Romme att det kommer att finnas plats för alla under de flesta dagar av säsongen. Dock förväntar de sig att begränsningen kommer att uppnås under vissa helgdagar, vilket då kommer att betyda ”slutsålt” av SkiPass. Till dessa dagar är rekommendationen att i god tid förboka plats.

Mer om Rommes begränsningar av antalet gäster och förbokningssystem hittar du här

Romme Alpin begränsar antalet gäster i vinter
Foto: Adam Klingeteg

Nordamerikanska skidorter inför reservationssystem för skiddagar


En hyllning till hemmabacken


Romme Alpin stänger för säsongen på eget initiativ


Text: Peter Nilsson • 2020-11-25
ArtiklarCovid-19

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen